Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Flytt till vårt älskade Mon

Publicerad 2014-04-19 13:20:25 i Allmänt,Mina trogna läsare har märkt att jag inte skrivit i min blogg under mycket lång tid. Jag tappade helt enkelt gnistan för sociala medier. Jag har gått ur Facebook också. Så klart att man inte behöver kolla varje dag men jag tyckte att jag fick svårt för det. Det tog för mycket tid att svara på privata meddelanden. Visst är det trevligt med kontakter men jag har många i IRL också. De som vill ha mig i sitt liv finns där ändå.

När vi fann huset nere på Mon för fyra år sedan snart hade vi tänkt vänta med att flytta hit när min make får pension. Men så växte köket fram och det kändes bra att vara här nere. 

Tågen på Botniabanan gick som de skulle och min man kan dagpendla upp till sin arbetsplats i Umeå. Vi bestämde oss för att jag skulle vara här på Mon från sista april. Maken skulle fara hem till Robertsfors en gång i veckan och klippa gräset. Det fungerade väldigt bra och vi tog kontakt med en mäklare gällande huset i Robertsfors. Vi hade nog inte tänkt sälja förrän nu på vårsidan men han tyckte att vi skulle slå till på en gång. Det var sug efter hus i samhället.
Då blev det fart på oss. Vi for hem och var hemma i ung. 1 1/2 månad för att fixa till det sista i huset. Vi lade ut huset och fick genast napp men det gick om intet eftersom de inte fick låna i banken. Men när huset legat ute på Hemnet i åtta dagar så var det sålt och vi fick det vi ville ha för det. Toppen! Vi hade aldrig räknat med det. 
Eftersom köparen ville komma in så fort som möjligt så fick vi lägga på en extra rem. Den 26:e oktober flyttade vi in " på riktigt". Erik Ferm, som har flyttfirma i Umeå, hjälpte oss. Sedan fick vi hjälp med att lossa av snälla grannar och vänner. Jag hade lagat god mat till dem som hade tid att komma in och ville ha. 

Eftersom vårt hus är litet så ska vi bygga ut ca 40 m2. Vi vill ha ett större vardagsrum och ett sovrum nere. Jag har ju psoriasisartrit och har besvärligt med lederna, särskilt på morgonen. Därför är det besvärligt med trappan. Men med för litet yta så har vi inte kunnat packa upp allt. Det står kartonger i källaren och i verkstaden och det finns massor som jag ännu inte har hittat. Det är ju inte så kul men något jag måste acceptera så länge. 

Glad Påsk på er alla från oss här på Mon!  


Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-04-19 20:55:38

Vad roligt att se dig här igen. Jag har saknat dig än om jag finner dig på fb också. Det låter så härligt att ni trivs på Mon. Vad fint det ser ut i köket och jag gillar din gardin med den fina texten

Jag blir så nostalgisk när jag hör Umeå för min mamma är född där och när jag var liten så åkte vi dit och hälsade på mormor och morfar och morbröderna.

Vad härligt att läsa vad som hänt under tiden du inte bloggat och att du och din man har det bra. Härligt att ni är på plats och kan planera.

Ha en skön påskaftonskväll och tack för dina kommentarer. Jag har varit till mamma i dag så jag kom hem sent

kramar

Svar: Hej!

Roligt att du kom hit också. Jag finns inte längre på Facebook. Jag har inte varit där på flera månader. Ibland blir jag bara så less på sociala medier. Jag finns på Instagram. Är du där?

Känner mig litet avundsjuk på dig som har maken hemma på dagarna. Kul att göra saker tillsammans. Hos oss blir det ju så att när vi

Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2014-04-19 20:56:25

Jag skickade kommentareren före men glömde fylla i nament så nu står det anonym men det är jag Malin ;)

Postat av: Kikkan

Publicerad 2014-04-20 00:59:51

Tack snälla för Dina kommentarer på mitt senaste blogg inlägg. Vet ju att Ni trivs bra I Mon och eftersom vi hade lyckan att kunna besökare Er förra sommaren vet vi ju hur fint Ni bor... Slår Dig en signal inom de närmaste dagarna.. Krya på Dig & hälsa. Kramsiar & HAPPY EASTER Kikkan ♥♥♥

Svar: Hej Kikkan!
Tack för påskhälsningen!
Här på Mon håller det på att våras. Syrenerna bär stora knoppar och vintergäcken blommar. Tyvärr har vi varken blå-eller vitsippor på tomten men det ska jag fixa. Det finns liljekonvaljer.
Christer Örebro ut
Stintan

Postat av: Kikkan

Publicerad 2014-04-20 01:04:09

Skrev just en kommentar men den bara försvann. Tack för Dina kommentarer på mitt senaste blogg inlägg. Förstår att Ni trivs så bra i Mon och i.o.m. att vi hade lyckan att kunna besök Er där förra sommaren. Underbart ställe. Slår Dig en signal inom de närmaste dagarna. Sköt om Er. Kramisar ♥♥♥

Postat av: Lillemor

Publicerad 2014-04-20 10:31:00

Svaret for iväg så fort. Jag skrev det på min padda och det är ju inte detsamma som att skriva det på datorn. :) Jag gör ett nytt försök att avsluta det här. ....att när vi är tillsammans så jobbar vi med huset eller umgås med släkt och vänner. Fast vi har sagt nu att till sommaren så ska vi i alla fall ha minst en vecka när vi åker bort på semester.

Förstår att du blir nostalgisk när jag nämner Umeå och ännu mer när jag pratar om Sundsvall. Mina söner med familjer bor ju på Alnön. Känns roligt att ha kommit närmare dem.

Kram

Postat av: Lillemor

Publicerad 2014-04-20 11:37:40

Till Kikkan!
"Skrattar" Ska nog inte skriva svar på paddan. Nu är det andra gången jag trycker iväg svaret för tidigt. Av misstag, så klart.
Christer byter till sommardäck och det är ett vårtecken.
Tack, jag hoppas på bättring men idag är det som igår ungefär. Det kanske är influensan ändå.

Hälsa gammgubben din att den nya racern ser häftig ut den också :)
Kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela