Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Nu är det förkylt!

Publicerad 2013-03-04 13:03:00 i Allmänt,

 
Det började med att maken blev förkyld. Den första veckan gick han till jobbet ändå. Ni har väl hört talas om att karlar är oumbärliga på jobbet?
Till slut så blir de liggandes. Och det hände även hos oss.
 
Han blev jättesjuk. Men steg i alla fall upp varje dag och klädde sig. Katterna turades om att trösta honom men mest var det Figge som låg hos honom. Han har liksom blivit Christers katt. Som tur är så är Christer ingen som beklagar sig när han är dålig. Jag tackar för det!
På torsdag kväll sa jag att nu är jag säker på att jag har klarat mig. Men vad hände? Jo på fredag  morgon vaknade jag med halsont, snuva och feber. Attans!
 Helgen har förflutit framför TV:n mellan sovstunderna. Idag, måndag, känner jag mig sämre än igår.
Här ligger Clintan och Elvis och myser. Man kan se att det inte finns någon ork hos deras matte eller husse. Kattburarna står kvar i hallen, det ligger hårtussar på mattan, stegen och tapetserarbordet är framme men ingen har gjort något med dem. Vi ska ju göra klart all tapetsering innan vi lägger ut huset till försäljning här i Robertsfors. Man kanske ska ägna sig åt att dressera djuren så de hjälpte till litet. I alla fall med dammsugningen och disken.
För mig hände det inget på vågen förra veckan. Men vi får väl se vad som händer denna. Känner ju ingen matlust precis men ska ändå försöka få i mig det jag ska ha av PP. Det som är bra med ViktVäktarna är ju att man får äta av all mat. men man ska bara lära sig att hålla koll på hur mycket man äter. Men har i alla fall gått ner 5,2 kg på 6 veckor. Jag är stolt över mig själv.
Målet är att jag ska komma i min sockendräkt som jag själv har sytt. Den är från Bjärtrå socken i Ångermanland. Bjärtrå ligger bara 10 km från Mon. Mamma kommer därifrån, närmare bestämt från Lugnvik.
Min mormor och morfar ligger begravda där.
Längst ner är Styrnäs kyrka, sedan Bjärtrå kyrka, därefter Ytterlännäs gamla och nya kyrka, Dals kyrka samt Torsåkers kyrka. Det är i detta pastorat vi kommer att bo när vi flyttar ner till Mon. 
Här är en ung Lillemor i egenhändigt sydd sockendräkt. Det vore verkligen roligt att kunna använda den igen.
 
Sköt om er! Jag kämpar på.
Kram

Kommentarer

Postat av: Signhild Skrivmoster

Publicerad 2013-03-04 13:25:33

Du har gjort det så bra som gått ner i vikt och jag önskar dig lycka till så du når det mål du satt upp.

Krya på dig och ta hand om dig när du är sjuk så är du snart på benen!

Önskar dig en dag av vila och chans att få nya krafter!
Många kramar!!

Svar: Hej Signhild!
Ursäkta att det tagit tid att svara. Tack för peppningen! Den behövs. :) Jag är fortfarande inte pigg. Min röst är hemsk och jag har kvar hostan, fast inte lika mycket.
Kramar tillbaka
Stintan

Postat av: wiolettan

Publicerad 2013-03-04 17:58:58

Men så jobbigt. Fint att ni turades om,att vara sjuk, någon måste kanske orka det mest akuta.
Roligt att läsa lite om Ångermanland och de trakterna.
Så duktig du är med viktnedgången,, sånt är jättesvårt.
Härliga bilder av härliga djur.
Fint med katten som ligger på husse för att trösta och hålla sällskap.
Krya på er, båda två.
Kram!

Svar: Hej på dig! Ja, det är bra om inte båda är sjuka samtidigt. Jag är inte bra än. Därför har du fått vänta på svar. Jag har inte orkat engagera mig i att sitta vid datorn. Jag är ViktVäktare online och det passar mig. Jag kan ju fylla i i både datorn och i min app i telefonen. Ja, vi har helt underbara djur. Ha det så gott du också! Kram
Stintan

Postat av: Kikkan

Publicerad 2013-03-09 17:53:52

Hoppas Ni mår mycket bättre nu. Jag hamnade på lasarettet med lunginflammation, veckan innan vi åkte till regniga Spanien. Pratade med Ann D idag, vi planerar nu ett par dagar i H-sands området i Augusti.. Ringer Dig om någon vecka eller så och ser om Du har datum somkunde passa Er. Ann måste boka in sina vovvar när hon är ute & reser. Vore urkul att ses..Kramisar från ett regnigt London

Svar: Hej Kikkan! :) Jag mår väl litet bättre i alla fall. Christer har jobbat i två veckor. Det spelar ingen roll för oss när ni kommer. Christer kan ta ledigt. Han jobbar ju i augusti. Deras kontor har semester när det är industrisemester; i juli. Ja, det ska bli jättetrevligt att träffa er! Tänk, det är ju så länge sedan. Kram till er från Robertsfors där vi har mycket snö kvar. Just nu snöar det också. Ser inget slut på detta.
Stintan

Postat av: Irene

Publicerad 2013-03-20 23:04:01

Du har så vackra katter Lillemor... =)
Irene

Svar: Tack, snälla du!
Ja, de är verkligen fina. Och de är så trevliga också. De fyra och Elvis kommer så bra överens.
Stintan

Postat av: Kikkan

Publicerad 2013-03-25 15:47:41

STORT GRATTIS på födelsedagen. Hoppas Du får en trevlig dag. Kram Kikkan ♥♥♥

Svar: Tack, kära Kikkan! Jag fick en jättetrevlig dag. En väninna kom hit till Mon. Jag hade ställt in mig på att vara ensam eftersom Christer åkt tillbaka. Men så kom hon halv 1 och stannade till halv 9 på kvällen! Vi hade redan firat min och yngste sonens födelsedag när vi var nere på Alnön i helgen. Det var också väldigt trevligt. Kram till dig
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela