Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Utekväll i Robertsfors

Publicerad 2013-02-23 12:23:00 i Allmänt,

Här i Robertsfors har vi ett väldigt trevligt matställe. Varför de kallar det för café vet jag inte. Juliana, som äger stället,  kanske inte hade så stora förhoppningar om att det skulle gå så bra. Men det har det gjort.
Hon kommer från Sri Lanka och träffade sin Lars redan när de var mycket unga och jobbade tillsammans  söderut. Han är härifrån och de flyttade hit upp.
På fredagarna är det after work. Ibland är det buffé, men det var det inte igår när var där med våra nyvunna vänner, Anna-Lena och Tomas. Menyn består av lankesisk mat. Det finns mycket att välja på. Jag åt räkor med wokade grönsaker och ris. Till det serverades sötsur sås. Det var gott. Christer tog soppa och sedan chicken nuggets med ris och sötsur sås. När han beställde så skrattade Juliana. Han beställer nämligen samma jämt. Chicken Nuggets, det är gott det!  Anna-Lena åt något med fläskfilé och Tomas något med nötkött. Deras var mycket starkare än vår mat.
Vi hade en mycket trevlig stund tillsamman. Vi kom dit 17.30 och gick 20.15. Det var många som var där och åt. De flesta sitter inte så länge men vi tycker att det är trivsamt där och sitter gärna en stund och pratar. Så är det också när vi bara är vi två. Jag känner mig priviligerad att vi har råd att gå dit och äta då och då. Men så är det heller inte dyrt där.
Så här kan det se ut på sommaren. Grillkväll på Ceylon. Detta är Julianas syster. Det är hon som står för maten.
Nanne Grönwall har också varit där. Här är hon tillsammans med Juliana.
Lil Lindfors och Reuben Sallmander.
Och vad förskaffades den äran? Jo, vi har en mycket aktiv musik-och teaterförening och de var här för att uppträda.
  Juliana och hennes syster gör helt underbara smörgåstårtor. Vi beställde en jättetårta när Christer fyllde 60 år. Det här är en mindre variant. Kommer helt plötsligt på att jag måste tömma kameran.  
En lyckad kväll blev det med många glada skratt.
 
Ha nu en riktigt trevlig helg! Här blir det till att vara inne för maken mår inte bra och jag håller nog på att bli förkyld jag också. Det blir litet småplock och häng framför TV:n.
 

Kommentarer

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2013-02-23 12:36:54

Det låter väldigt trevligt och mycket gott att välja på.
Hoppas att ni inte ligger för ankar resten av helgen och mår dåligt. Det är väl den beryktade förkylningen som fått er på fall kanske.

Sköt om er och ha det så gott i alla fall!
Kram!

Svar: Ja, de har mycket god mat där. Bra att det inte är så dyrt där heller. :)
Det är helt säkert så att Christer har fått den. Själv vet jag inte. Men känner mig hängig och har ont i kroppen. Mer än vanligt.


Sköt om er ni också. Vi hörs!

kram
Stintan

Postat av: AnnaLena

Publicerad 2013-02-23 16:06:19

Så fint du skriver och så bra bilder du lagt ut! Det var mycket trevligt och jag hoppas vi inte väntar alltför länge tills nästa gång :-)
Nu ska ni se till att bli friska! Kram o tack för igår!

Svar: Hej Anna-Lena! Tack! Men jag kom mig inte för att ta bilder när vi var där. Typiskt! Jag är piggare än Christer idag. Igår sov han flera timmar på dagen. Klart vi ska gå dit snart igen. Kram till er och trevlig söndag! PS. Jag behöver köpa litet make up så jag tittar upp till dig nån kväll i veckan om det passar. DS.
Stintan

Postat av: Inger

Publicerad 2013-02-23 17:30:35

Underbart foto av vovve! Ja det är kul att gå ut o äta ibland, sånt får man unna sig. Just nu for Bengan och hämtade pizza som vi äter till middag idag. Jag gillar sådana små ställen som ni var på, det blir mer personligt så. Kram på dig o hoppas du inte blir sjuk.

Svar: Ja, visst är han fin det där kortet! Nyklippt och nybadad. :) Det finaste med honom är egentligen att han är en sådan trevlig hund. Han är väldigt lydig och så är han ju en sådan bra kompis med katterna. Oh, pizza! Vad gott! Men det blir inga sådana för mig på länge nu. Ja, du vet. Ja, det är ett litet, mysigt ställe. Och det är roligt att vi ha ett sådant. Vi har en pizzeria också men det blir ju inte samma sak. Jag känner mig bättre i dag. Tror att jag matade Olle i grind. Kram till er och hoppas ni får en fin söndag! ♥♥♥
Stintan

Postat av: wiolettan

Publicerad 2013-02-23 21:09:38

Hej!
Det var verkligen längesedan vi "sågs" här. Jag har varit inne och kollat ibland men inget ifrån det vackra Ångermanland.
Tack för besöket hos mig, jag blev verkligen glad. Att du hittade till mig fast jag inte heter Optimist längre.
Fina bilder du har lagt ut. Jag gillar cafét, det ser lagomt välkomnande ut och vintrigt. Och vilka celebra gäster.
Krya på dig.
Varm kram!

Svar: Hej Wioleth! Åh, så roligt att vi hittat varandra igen! Jag har varit dålig på att skriva på ett tag. Nu kanske du såg att jag har slutat med min blogg http://silfverstinta.blogg.se som handlade om livet här uppe i Västerbotten. Blev jobbigt för mig att skriva i två och förvirrande för vänner om VAR jag hade skrivit. Vi ska ju flytta ner så fort vi får huset sålt här uppe. Maken kan ju åka med Botniabanan upp till jobbet i Umeå. Även till Ö-vik, där de också har ett kontor. Jag längtar dit ner och att bo där på heltid. Vi får se hur det går. Men ingen katastrof om vi måste ha huset kvar här. Ja, visst ser det trevligt ut! Ja, de har säkert haft fler celebriteter där för när det är teater/musikkväll där så är det bra skådespelare eller artister. Den 10:e ska vi se "Den inbillade sjuke". Det är Västerbottensteatern som sätter upp den.
Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2013-02-24 10:27:13

Vilket fantastiskt café dit skulle jag vilja gå och roa mig. Vilken fantastisk mat dom gör där också. Härligt med driftigt folk som gör så samhället lever upp. Vad häftigt att dessa artister besöker stället också, då förstår man att det är trivsamt och bra. Hon som driver det ser så öppen och glad ut och sånt är viktigt för att kunder skall komma tillbaka.


Smörgåstårtan ser helt fantastisk ut. Jag förstår att ni har det trevligt och kul där. Hoppas maken kryar på sig snart så det inte blir långvarigt. Det går så många olika förkylningar nu

Ha en fin söndag
varm kram

Svar: Ja, det är jättetrevligt där! Det är eg. inget café utan ett matställe. Kanske kallar de matställen i Sri Lanka för caféer. Jag vet inte. Ska fråga Juliana. :) Ja, de har jättegod mat. Sådan mat som man vanligtvis inte gör hemma. Ibland har de PUB-kvällar och då sjunger hennes man Lars och spelar gitarr. Han är duktig. Vi går dit rätt ofta. Då blir det på fedagarna. Ibland någon lördag. Ja, men han är sämre idag. Fast han kommer självklart gå till jobbet i morgon. Män är ju oumbärliga *skrattar* Detsamma till er. Kram!
Stintan

Postat av: Kristinakicki

Publicerad 2013-02-26 22:25:20

trevlig blogg du har. Vad mysigt att ha ett matställe på nära håll och med god mat dessutom. Vad mer kan man önska.
Kram!

Svar: Hej Kristina! Tack för att du tittade in och för att du gillade min blogg!
Ja, visst är det bra att kunna gå ut på helgerna.
De har lunchservering måndag-fredag. Måndag-torsdag
stänger de kl.18 samt söndag om det inte är någon form av högtid. Då har
de öppet längre. På fredag och lördag kan man gå dit på kvällen. Ha det bra! Kram
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela