Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

WOW, vilket ös!

Publicerad 2013-04-13 12:19:00 i Allmänt,

 Ni skulle ha varit med! Vilken helt underbar kväll!

Vi såg till att vi fick bra platser vid ett av de dukade borden. Eftersom vi skulle sitta med några vänner så höll vi platser åt dem också. Sedan gick vi och köpte en tallrik och något att dricka. Restaurangskolans elever hade lagat maten som var upplagd på ett dignande buffébord. Det var underbart gott!

Elever från restaurangskolan
När vi var klara med maten kom medlemmarna i A.C.N.E. in. De fick mycket applåder. De drog igång med tre låtar och sedan blev det en kort paus för att en av dem skulle byta instrument.
Då klev jag upp och ropade:
"Kjell Peder!" Han spanade neröver publiken och fick så syn på mig. Då fortsatt jag: "Tack för alla underbara nätter vi har haft tillsammans! Jag kommer aldrig att glömma dem. De var så fantastiska! Karlavagnen blir aldrig densamma utan dig! Tack, Kjell Peder!"
Då blev det applåder.
Kjell Peder sa: "Tack själv! Om du visste vad jag saknar dig också. Nätterna är inte desamma längre. Tack!"
Mer applåder.
 

 Det var några som trodde att Kjell Peder och jag hade kommit överens om detta men så var det inte. Jag kunde bara inte låta bli att framföra min sorg över att Karlavagnen inte är som förr.

När det blev paus som kom Kjell Peder ner till vårt bord och kramade om mig. Han uppskattade verkligen min lilla kupp. Jag framförde att han har en sådan behaglig röst och att han på ett så fint sätt fick lyssnarna att prata utan att avbryta. Han sa, att ledningen ville ändra konceptet och då ville inte han  vara med längre. Nu tycker han att de två i studion mest pratar med varandra. Han vände sig till Christer också och sa: "Du måste leva ett roligt liv med henne." Och det tycker maken också.

Jag och Kjell Peder
 
 
Jag och Bruno
Flera gånger under kvällen så vinkade Bruno och sa:"Jag heter Bruno!" Hihihi....

Tack för en helt underbar kväll!

 
A.C.N.E.

Avans Country & Northern Ensemble
Det började som ett dåligt skämt i en bastu, avsett att bli en knäpp engångsföreteelse. Det växte till att bli en orkester, ofantligt uppskattad och älskad under två decennier. Orkester förresten, snarare en kombination av musik och stand-up-comedy, en öronkittlande kaskad av fantasi, infall, hugskott, galenskap – och kärlek…
Little Harry Small (Harry Nyman), Lill-Grimma (Benty Öqvist), William Valack (Bruno Öqvist) och Hov-Sam (Kjell Peder Johanson) höll ihop i 19 år, tills liemannen hösten 2008 hämtade hem Harry.
I år har ACNE åter blommat ut tack vare att den oförliknelige Umeestradören Torbjörn Harr har anslutit till gruppen, en man lika besjälad som de övriga av musikaliskt vanvett, humor – och kärlek…

En 20-årig succé var på väg att ta slut då men tack vare Torbjörn Harr har Acne återuppstått och drar i april ut på turné i Västerbotten.

Acne startade 1989 i Luleå men har nu startat om med Torbjörn Harr bakom trummorna.Kvartetten består av Kjell Peder Johanson, Bruno Öqvist, Benty Ökvist och Torbjörn Harr.

Acnes start 1989 var inte helt seriös.
– "Vi skulle bara göra något dumt på scen",förklarar Kjell Peder Johanson den första spelningen.
En som hade svårt att ta in nyheten var Benty Ökvists som hade varit i Stockholm under debuten.När han hörde vilka tre kompisar som ingick i den nystartade gruppen kunde han inte förstå hur det skulle fungera.


 Men första spelningen hade varit en succé, eller som Kjell Peder Johansson uttrycker saken:
–"Det var några som hade sett oss och tyckte att det var kul".

 Så Benty Ökvist blev övertalad att komma med i gruppen eftersom de sade sig ha så kul.Vilket Benty upptäckte var riktigt:
– "Det var så inihelvete kul så det var bara att köra.Att jobba med Harry är bland det jävligaste jag gjort", en sådan dynamitgubbe!

 
Med Harry Nyman som anförare blev Acne en stor succé. Han var dålig på grammatik,intygar de andra, men pratade ändå engelska så bra att många trodde att han med sin klädsel faktiskt var amerikan.
– "Han var ingen musiker men sjöng oerhört bra när han hittade rätt",säger Kjell Peder Johansson.
– "Jo, han hade en ordentlig pipa", försäkrar Torbjörn Harr.
 Men 2008 dog Harry.
– "Första påsken utan Harry, det var 2009, satt vi och mindes och sörjde Harry och kom då på att vi skulle ha en minneskonsert i Luleå.

Det har vi nu haft två år och då har bland annat Torbjörn varit med. Till hösten ska vi ha en tredje och sista minneskonserten", förklarar Kjell Peder Johanson och fortsätter:
–"Det är en hyllning till fantasin och galenskapen och så delar vi ut stipendium. Vi har varit drygt 40 personer på scen båda åren och senast var Malin Jonsson med och gjorde succé.Vi har ju känt henne sedan hon var en liten tös." 

Att Torbjörn Harr kom in som ny medlem efter Harry Nyman var alltså ingen slump. Han har känt Acne-medlemmarna länge och i mitten av 1980-talet var både Torbjörn och Benty med i Ögonblicksteatern.
Eftersom Torbjörn Harr spelar trummor har ljudbilden ändrats och gett möjlighet till nya arrangemang.


Informationen tagen från Wilhelminakultur.se

 

 

Kommentarer

Postat av: Solveig

Publicerad 2013-04-13 13:59:25

Bra att det blev en lyckad kväll
Vilken rolig kupp
Synd att kjelle inte ville gå men så är det och det är bara att gilla läget
Vi ses
Solveig

Svar: Ja, den blev verkligen helt magisk! Alla tyckte att kuppen var kul. :) Ja, det var då verkligen synd. Han hade tyckt om kvällens underhållning. Det är jag övertygad om. Du hade ju kunnat komma själv. Men OK. Han hade kanske inte gillat det om ni inte hade planerat det. Det gör vi Solan. På tisdag kväll kanske? ;) Kram till er
Stintan

Postat av: Pia

Publicerad 2013-04-13 14:11:41

Haha, va tuff du var som ropade ut det där!!! Respekt!!! :D
Kram!!!

Svar: Hahaha! Jag kunde inte bara låta bli. Klart att vi alla saknar honom. Han var ju Kjell Peder med hela svenska folket. Kram tillbaka
Stintan

Postat av: skrivmoster

Publicerad 2013-04-13 15:56:08

Jag förstår att det blev en helt genomlyckad kväll med så mycket god mat och så härlig musik!

Du är väl för härlig! Jag tror att du tog hem kvällens poäng och sa det som många skriver under på. "Karlavagnen i all ära men inte är det som förr" ...

Ha en fin helg!
kram!

Svar: Hej! :) Ja, det var en fantastisk kväll! Ja, de som arrangerar kom också och tackade. De tyckte att det blev ett roligt inslag. Och jag är ju så där: Jag räds inga faror. Förr kunde jag inte somna förrän programmet var slut men nu så går det bara 15-20 minuter så sover jag. Det är bara inte lika intressant längre. Ha det bra ni också, kära vän! Kram
Stintan

Postat av: kristina Andersson

Publicerad 2013-04-13 16:23:56

Jag blir nästan lite avunssjuk, jag hade gärna velat vara med.
ha det vgott och go kram!

Svar: Det hade ju varit jätteroligt om du varit med Kicki! Här är det inget bra väder idag. Det är visserligen +3 grader med det är mulet och blåser friskt. Jag körde ut gubben att gå ut med Elvis. Ha en trevlig lördagskväll! Kram
Stintan

Postat av: Lena

Publicerad 2013-04-13 16:52:46

Låter som en riktig kanonkväll!
Du är härlig du Lillemor <3
Kram från Lena

Svar: Ja, snacka om att det var det! Och nu är jag vän med Kjell Peder på Facebook också :) Vilken lycka! Ha nu en riktigt trevlig lördagskväll! Här luktar det gott från ugnen. Gör för första gången en kålpudding efter ViktVäktarrecept. Jag hoppas att den smakar lika gott också. Kramar till er där nere i fjärden
Stintan

Postat av: Solveig

Publicerad 2013-04-13 17:01:01

Tissag ska vi vara i Umeå hos Lucas för Peter ska på hockey och Åsa jobbar i S-holm

Svar: Jaha. OK. Vi var en sväng bort till er idag men ni var inte hemma.
Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2013-04-14 10:57:49

Vilken lyckad kväll och vilken mat ni bjöds på. Tråkigt att dom ändrat i den så populära karlavagnen. Jag lyssnade alltid när jag jobbade natt. Fin bild på dig och Kjell Peder. Antar att inte Lisa Syren är med heller längre. Vilken spontan grej du gjorde, det förstår jag uppskattades.

Vilka musikanter och humorister dom verkar vara. Jag har inte hört talas om dom förut så det var kul att ta del av. Får gå in och googla på dom också. Du är så fin och glittrig själv och håret ser så snyggt ut.

Ha en fin söndag också
kramar

Svar: Hej! Ja, allt var så bra. Det var länge sedan Lisa slutade med Karlavagnen. Hon har ju "Ring så spelar vi" på lördagsmorgnarna.
Ja, jag måste säga att jag ha sett många grupper uppträda men den här var helt i en klass för sig. Ja, men jag ska klippa mig till veckan. Luggen är alldeles för lång.
Vi ska ät lunch nu och sedan ska vi till goda vänner och dricka eftermiddagskaffe. :)

Ha det gott! Kramar från ett soligt och fint Robertsfors
Stintan

Postat av: Spanaren

Publicerad 2013-04-14 13:44:59

Vilken rolig kupp du gjorde :-)

Fina nätter tillsammans ... tur att man inte har snuskig fantasi *gapskratt*

God mat, fin musik, fin bild plus uppmuntran till din man om dig ... kan det bli bättre ;.)

Ha en bra dag/ kram

Svar: Hahaha!!! Du skulle bara ha sett resten av publiken när de vände sig om och tittade på mig! Vi satt längst bak i lokalen. Man såg hur de väntade vad som skulle komma härnäst. *fniZzar*** Ha en fin söndagskväll! // Kramar
Stintan

Postat av: Anita

Publicerad 2013-04-22 18:18:42

Hej! Jag har hittat din blogg. Vore skoj få bli din vän i fb och om du vill kolla in min hemsida. Jag har varit med i Karlavagnen tre gånger då Kjell Peder hade den och en gång råkade vi helt utan att vi planerat det träffas på Finlandsbåten. Vi är vänner i fb. Jag saknar hans Karlavagnen för nu är det inget ha. En härligh kupp du gjorde. Varma kramar.

Svar: Hej! Vad roligt att du hittade hit! Du var modig som var med 3 ggr. :) Han är ju helt underbar den mannen! Skojigt at ni träffades så. Det är klart att vi ska bli vänner på fb.Här i norr regnar det idag. Men det är bra det för då far snön. Kram
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela