Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Våldtäkt på gamla

Publicerad 2013-04-17 11:32:00 i Allmänt,

Våren är på G. Mina dubbla Santa Paulor har kommit igång med blomningen och murgrönan har börjat växa. Jag hade en sådan fin och kraftig murgröna som slingrade sig runt det stora hjärtat. Men så fick den spinn och då var det kört. Nu har jag köpt två stycken små och de verkar trivas.
 
Idag läste jag i en tidning att en gammal dam på 90 år hade blivit rånad i sitt hem. Hon bor i en större stad och hon har hemtjänst. Igår eftermiddag ringde det på dörren och den som stod utanför sa att hon var från hemtjänsten och att hon skulle informera om nya rutiner och det nya larm som kommunen skulle installera. De gick in och satte sig i köket.
När kvinnan hade gått så reagerade den gamla damen. Hon tyckte, att det var konstigt att kvinnan från hemtjänsten inte hade nyckel. De brukade ju alltid ringa på och sedan öppna med egen nyckel. Hon ringde då till samordnaren och det visade sig att de inte hade skickat ut någon och att några förändringar i systemet inte var aktuell.
Hon gick in i sovrummet och där inne var det kaos. Alla smycken och värdesaker var borta! Då ringde hon polisen.
Av polisen fick hon veta att det var en liga som härjade. De gick två och två tillsammans. När den ena distraherade de gamla så smög den andra in genom dörren som lämnats litet på glänt.
Så utstuderat! Polisen kunde inte ge henne något hopp om att hon skulle få tillbaka något. Tydligen så togs värdesakerna utomlands och såldes där.
 
Jag blir bara så arg när jag läser något sånt här! Att man kan lura gamla och göra dem så illa. Och i deras egna hem. Det hade varit bättre om de ryckt handväskan av henne ute.
Detta var en våldtäkt på henne! Man skäms över att folk beter sig så här.
 
Om ni har nära och kära som bor på större orter och det är omväxling av vårdare säg åt dem att inte öppna dörren! Hemtjänsten har ju nyckel. Se till att de har ett öga i dörren! 
De gamla måste få känna sig trygga i sina egna hem.
Jag önskar att alla hade en ängel i sitt rum som kunde skydda dem!
 
Ha en fin dag därute! Kramar

Kommentarer

Postat av: wiolettan

Publicerad 2013-04-17 17:42:29

Så utstuderat.
Hur kan människor bli så okänsliga och kalla att de inte bryr sig ens om gamla försvarslösa utan vill lura dom?
Helt obegripligt.
Stackars damen.
Det är en obehaglig känsla att bli fråntagen något.
Vi har haft inbrott, stöld och överfall i min förra mans affär och flera andra saker och varje gång känner man sig tom, osäker och utlämnad.
Kram till dig.

Svar: Jag förstår att det måste vara hemskt att råka ut för något sådant. Den känslan kanske aldrig försvinner riktigt. Det var kanske ändå tur att hon inte började ifrågasätta något under tiden kvinnan(orna) var där. Man vet ju inte vd som hade hänt då.Kvällskrama
Stintan

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2013-04-17 17:49:52

Det är förfärligt, att man inte ska kunna känna sig trygg och säker ens i sitt eget hem! Det är så utstuderat och känslokallt, att utnyttja en gammal människas godtrogenhet.

Man blir både arg och ledsen!

Kram!

Svar: Ja, så är det! Det är skamligt! Kramar från ett regnigt Robertsfors
Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2013-04-18 08:22:17

Vad fint det ser ut i fönstret och murgrönan ser ut att vara jättestor.

Ja du man fattar inte hur nån kan göra nåt sånt, dom måste vara helt utan moral och känslor. Det verkar bli värre med åren och jag blir själv orolig för vad man skall bli utsatt för om man inte kan ta hand om sig själv. Poliserna måste ut och jobba och inte bara sitta på kontoret. Det går att stoppa ligor men det verkar inte läggas några resurser på sånt. Fint skrivet om detta med ängelsn.

Ha en fin dag
kramar

Svar: Ja, det fint i fönstret med de rosa blommorna. Murgrönan har inte kommit riktigt runt än. Jag hoppas att jag inte ska få spinn på denna. Visst blir man heligt arg över att det finns så oärliga människor! Och att ge sig på gamla är ju bara botten :( Fy tusan! Kramar till dig denna regniga torsdag
Stintan

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-04-18 12:03:39

Jag hoppas jag hinner provbaka din Ambrosiakaka i morgon. Då kommer den in i min blogg på lördag. Det är så härligt att få lite mer säkra kort. Jag har aldrig bakat Ambrosiakaka så det skall bli spännande. Vi skall bjuda hem våra fd grannar på mat och då tänkte jag ha denne kaka till kaffet sen.

Tusen tack snälla du.

Ha en fin torsdag

kramar

Svar: Hej! :) Hur är det med närminnet? *skrattar*** Vad kul att du vill prova den. Ambrosia är god, tycker jag. Du får väl se vad du tycker om smaken. Trevligt med middagsfrämmande. Vi ska gå ut och äta i morgon kväll med vänner. Ha en fin dag! Kramar
Stintan

Postat av: Spanaren

Publicerad 2013-04-18 13:05:23

En del säger att det är polisen och då öppnar de gamla genast.

Ligan har också samlat fakta om vilka som är 90 år och bor själva.

Nu vet jag inte om det är samma liga som vi pratar om men jag tror att den förra åkte fast. Kanske det bara var en person ... minns inte?!?!

Gå på de starka i fall de ska ha något men ge tusan i gamla och svaga. Helst inga tjuvar alls/ kram


Svar: Ja, håller med. Men dessa människor har inte förmågan att känna empati. Den här härjar i södra Sverige. De har inte åkt fast ... än. Kramar
Stintan

Postat av: wiper

Publicerad 2013-04-20 08:24:41

Jag har en fråga om Ambrosiakakan jag skall baka i helgen.

När man gräddat kakan och sen skall blanda flosocker och apelsinsaft så undrar jag om man kan ta saften från en apelsin eller måste man köpa en saftflaska med apelsinsaft?.

Ha en fin dag
kramar

Svar: Man tar saften från en apelsin :) Lycka till! Kramar
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela