Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Tapetsering

Publicerad 2013-04-05 16:09:00 i Allmänt,

 
Förra året skulle vi tapetsera vad vi hade kvar här hemma i Robertsfors. Men så fick vi ju en omfattande vattenskada och tappade geisten helt. Nu är vi på G i alla fall. Kanske är det våren och ljuset som gör det?
Nu i helgen börjar vi  med makens arbetsrum. Det kommer inte att ta lång tid. Det känns skönt att få allt i ordning.
 
Så här ser hallen ut nu:
Den är verkligen inte rolig. Tapeten är "dassig".
Samma tapet i köket och i resten av hela hallen.
 
Josef Franks "ELDBLOMMA". Jag bara älskar den! Jag tycker att den är vacker och välkomnande. Det roliga är att det är så många unga människor som tycker om den. På 40-talet skapade Frank den. Vi har vita dörrar, vita foder och askgolv så det kommer att bli fint tillsammans. Den ska vi sätta upp i stora hallen på de tre väggarna där. Sedan delar sig hallen till vänster mot köket och till höger mot sovrummen som en korridor. Där blir det vitt. (vitt i köket också) Samma vita tapet i vardagsrummet som ligger rakt fram från hallen och köket genom en stor öppning. På ena väggen där blir det en vacker tapet vitt på vitt, en fond. Vi har en mycket öppen planslösning. Det är så trevligt när man har vänner här. Man kan umgås mellan kök och vardagsrum. Det kommer jag att sakna nere på Mon men man kan ju inte få allt. Där kan man å andra sidan sitta många i köket för där finns både kökssoffa och 6 stolar.
 
Min ena svärdotter tycker att vi ska sätta den i hallen på Mon, men då i blått.
Så här ser hallen där ut nu.
Snart kommer golvet att läggas in och det är vitlaserad furu. Dörrar och lister är vita. Till höger är det ett litet utrymme för kläd-och skohylla. Vi ska byta de bruna trappstegsmattorna till ljust grå. De har vi redan köpt. Om det blir den blå "Eldblomma* så blir det inga gardiner där. Fönstret är rätt stort så det kommer in mycket ljus. Men jag vet inte. Jag har inte vant mig vid den än. Och jag tycker att blå är en kall färg.
Fast det kanske skulle bli väldigt fräscht. Det är inte riktigt aktuellt än så jag får tänka på saken. Den är ju vacker den också.
Jag tänker att det blir finare i resten av hallen samt köket när det blir vitt på väggarna. Men vi måste måla vitt först så att inte den gamla tapens färg slår igenom.
 
Åh, jag längtar tills allt är klart här hemma i Robertsfors! Kanske kommer det någon och tittar som vet att vi ska sälja huset så småningom och då är det ju bra om det är så fint som möjligt. Allt annat blev ju så fint efter vattenskadan.
Tyvärr så blir det inte så vi lägger ut det till försäljning i år för. Det beror på att maken ska åka tåg ner från Mon upp till jobbet i Umeå. Tågen funkar inte som de ska och det har varit många inställda avgångar i vinter. Tråkigt, tycker jag för jag skulle så gärna vilja flytta ner till Mon nu om det gick. Men jag flyttar ner till Valborg och stannar där nere till i slutet av september. Det ska bli skönt för både mig och våra djur.
 
 
 

Drömmar

Drömmar kan vara så mycket
Det kan vara de om som kommer som maror om natten
eller
de som får oss att le i sömnen
Jag försvinner in i mina dagdrömmar och fantiserar om
hur jag ska planera vårt hem så att vi ska trivas där
och känna att det är underbart att öppna dörren
Jag gör det för vår egen skull, inte för andra
Vårt hem är vårt och det vill jag sätta min prägel på
Då blir jag lycklig ♥♥♥
© Lillemor
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Kikkan

Publicerad 2013-04-05 17:14:22

Åh vad Du är duktig med all inredning.. kan tänka mig att som vanligt blir allt fint när allt blir klart. Bra att veta att Du antagligen kommer att vara i Mon i Augusti, ska kolla ett par datum med några bekanta innan vi bestämmer datum med Ann och så kommer vi åkandes. 'Boar' nog in oss på hotell i Härnösand så har vi nära till en del vi ska besöka... Ha en trevlig helg. Kramar ♥♥♥

Svar: Hej Kikkan! Tack snälla! :) Ja, jag kommer att vara där. Men Christer ska också vara hemma när ni kommer. Det vore bra om det var runt en helg för han jobbar ju i augusti och jobbet ligger ju i Umeå. Men det går bra en fredag eller måndag också. Ska bli så roligt att träffa er! Kramar ♥♥♥
Stintan

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2013-04-05 17:32:09

Du är verkligen en fena på att hitta det som är vackert och få till det! Jättefina tapeter!

Här är så trist men vi orkar inte bry oss när vi nu säljer. Det är nog bara "onödigt" eftersom man inte har samma smak som yngre t.ex. De flesta river ner allt och gör om. Men hos er blir det toppen!!

Kramar!

Svar: Det var snällt sagt :) Vi vill ju få till det så det är attraktivt eftersom det inte är så lätt att sälja här. Vårt hus blir ju perfekt till ett yngre par med 2 barn. Vi har stor tomt på baksidan där barnen kan leka. Men nu verkar det ju brännas för er. Jag håller tummarna. Himla synd för oss att tågen går så ojämnt. Men om någon dyker upp ändå så kan vi tänka oss en etta i Umeå tills vidare. Kramar ♥♥♥
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela