Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Musikpub med ACNE

Publicerad 2013-04-12 09:31:00 i Allmänt,

Ikväll ska vi ut och roa oss igen, maken och jag. ACNE (Avans Country and Northern Ensemble) är en glad orkester som spelar låtar från 40-talet till 2009. De spelar inte covers utan ger egenskapade versioner. En 20-årig succé var på väg att ta slut när sångaren Harry Nyman gick bort. Nu har de startat om och den här gången med Torbjörn Harr vid trummorna. De har redan gjort succé på Visfestivalen på Holmön utanför Umeå.
 
Nu är de ute på turné. De började i Luleå och ikväll kommer de hit till Robertsfors. Jättekul!
Man sitter och äter i restaurangen och de spelar. Hoppas att det bjuds på god mat! Vi ska inte gå med några vänner dit men detta är ett så pass litet samhälle så man känner igen de flesta som är medlemmar i Musik-och Teaterföreningen. Vi får säkert sitta med några trevliga människor.
 
En som är med i orkestern känner många av er till från Karlavagnen: Kjell Peder Johanson. Jag gillade verkligen honom. Han är så behaglig som person och har en bra radioröst. Synd bara att han aldrig är med nu för tiden.
Vi ser verkligen fram emot detta. Vi brukar gå på allt som bjuds här. De blir ett bra avbrott i vardagslunken.
Sista torsdagen denna månad kommer Johannes Brost hit.
 
Jag trodde att det skulle bli soligt här idag men det verkar inte så. Solen kanske tittar fram litet mellan molnen på eftermiddagen men har kollat på vädret i datorn och det ser inte ljust ut. Och i morgon ska det vara helmulet här. Men bra tapetserarväder?
 
Ha en fin dag alla! Kramar till dem som vill ha.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2013-04-12 10:13:33

Hej! Önskar att ni får en riktigt trevlig och glad kväll! Det finns inget så upplivande som att gå på konsert och dras med i musikens svängar och rytmer!!

Känner väl igen några namn du nämner och även ansikten...

Kram och trevlig helg!!

Svar: Hallå där! Tack för det! Vi ska verkligen njuta. Vad kul att du känner igen några! :) Talade med B igår. Det var ett tag sedan sist. De ska snart flytta till stugan, sa hon. Jag förstår att de trivs där. Det är ju så fint. Ha en trevlig helg ni också! Kramen
Stintan

Postat av: Catta

Publicerad 2013-04-12 10:30:51

Då syns vi i kväll då Lillemor!
Jag ser också jättemycket fram emot det. Lyssnade mycket på dom under 80-talet och dom jag känner som lyssnade
till dom i lördags på Norrlandsoperan
sa att dom fortfarande är superbra!

Svar: Ja, vi ser också fram emot det. Jag har aldrig lyssnat på dem. Jag antar att de var mest lokala på de tiden? Christer har hört dem. Vi kanske kan sitta tillsammans? Om ni inte ska gå med några andra? Hör av dig! Kram
Stintan

Postat av: wiolettan

Publicerad 2013-04-12 14:38:03

Det blir säkert en trevlig kväll för er. Bra musik, god mat och trevligt umgänge, vad kan man mer önska en fredagskväll.
Johannes Brost verkar vara en trevlig man. Så den kvällen kan säkert också bli fin.
Vi har nu några plusgrader och det ska komma regn i kväll. Snön är snart borta och kommunen håller på att sopa bort all vintersand.
Trevlig kväll och varm kram till dig.

Svar: Hej! Roligt att du hör av dig! Ja, det kommer nog att bli en toppenkväll :) Åh, här har vi ca 60 cm packad snö med skare. Det tar ett bra tag innan snön är borta. Jag avundas er. Nu ser jag fram emot Valborg då jag och våra djur ska flytta ner til Mon. Då ska du få nyheter från Ångermanland. En av mina svärdöttrars pappa växte upp i Lemesjö. Han är död sedan snart 4 år tillbaka Det är inte så långt från Trehörningsjö. Du vet säkert var det är. De var där i påskas men kom till oss på påskdagen när de var på väg hem till Alnön. Ha nu en riktigt trevlig helg! Kram
Stintan

Postat av: wiolettan

Publicerad 2013-04-12 17:18:29

Lemesjö, känner jag väl till, ligger inte långt ifrån "hemmavid".
Min yngsta bror som bor i Trehörningsjö säger att de där har lika mycket med snö ännu, som du beskriver.
Skare, oj vad jag längtar efter skare. Det var bland det bästa jag visste att åka spark på skaren, till ställen man annars inte så lätt kunde åka till på vintern. Jag tyckte att det var mycket roligare än att åka skidor.
Kram och må bra.

Svar: Precis! Jag tänkte väl det. :) Jo, du har ju sagt att han bor där. Ja, det är ju härlig att kunna gå på den. Fast jag hoppas att mycket av snön, all snö, har farit när vi flyttar ner till Valborg :) Kramar och ha det gott!
Stintan

Postat av: Pia

Publicerad 2013-04-12 17:35:26

Hoppas ni får en kul kväll!! Kram!!!

Svar: Åh, den var toppen! Kramen
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela