Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Tillbaka igen

Publicerad 2012-10-30 21:00:00 i Allmänt,

 
Det blev ett långt uppehåll denna gång. Men bättre sent än aldrig. Eller ska jag säga sänt?
 
Sommaren blev inte riktigt vad vi hade räknat med. Men så var det ju säkert över hela Sverige. Vi hann då inte göra allt vi hade tänkt göra här nere på Mon.
 
 
Men vi kom i alla fall längre med köket. Fönstren är insalade och det känns bra. Diskmaskinen är inkopplad och det underlättar. Väggarna är klädda med pärlspont och vi har börjat fundera på om vi ska måla i annan färg än vit. Det är vitt nu. Kanske svagt mint. Allt blir så vitt annars. Vitt tak, vita väggar, vitt golv, vitt kakel, vit fläkt, vit skåpinrednig, vit kyl/frys och vita möbler. Visserligen så är bordsskiva i ek men resten är målat i vaniljvitt. Samma med stolarna. Sitsarna är i ek och det andra vaniljvitt. Det stora skåpet är i samma stil. Jag har tänkt måla kökssoffan i vaniljvitt också. Den har buntat lock så då får det bli  ett fint tyg på den. Det är det nu också;  ett Marimekkotyg, Samma tyg är över fönstret ovan, en kappa mellan skåpen. Vi tror att det blir för mycket vitt. Visserligen kan man ju föra in mycket färger med textilier men jag vet inte. Eftersom det närmar sig flytt hit ner så tar tankarna fart. Kanske ska man måla innan taklisten ska upp. Glömde att säga att det nu sitter downlights i köket också. Det blev jättebra!
 
Så kom då hösten med mycket regn. Men vi har varit tappra och åkt ner ändå ibland. Alltid har det blivit något gjort. Men vi har 24 mil hit ner från Robertsfors så vi kan inte åka varje helg.
 
Fasadbelysningen har välkomnat oss när vi kommit ner. Det har känts bra. Hösten har också varit väldigt regnig. Figge sitter i fönstret och funderar..
 
 
När vi kom ner nu ipå fredag kväll så var det mörkt och det hade kommit ca 5 cm snö. Jag är evigt tacksam att jag har en sådan teknisk man som har gjort så att vi kan sätta upp gradtalet på luftvärmepumpen hemifrån. Det var varmt och skönt inne fast det var -10 ute.
 
På måndagsmorgonen fick jag kliva upp kl.05.00 för att skjutsa maken till tåget. Botniabanan går från flygfältet tvärs över älven. Det tar ca 11-12 minuter att ta sig dit med bilen.
 
 
Älven låg blank som en spegel
De varma solstrålarna smekte den kalla snön
 
 
Senare på dagen såg det ut så här.Temperaturen hade gått upp och det hade börjat snöa. Tur att vi hade varit ute tidigare på dagen!
 
Idag, tisdag, har vädret varit väldigt trist. Det regnade i natt och det är snöslask ute. Jag hoppas att morgondagen har bättre väder i sitt sköte. Men om man ska lyssna till sakkunskapen så ska det bli sol här på mon. Ljuvligt!
 
Sköt om dig!
 
 
 
 "I ett soligt sinne är det alltid sommar." © Lillemor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela