Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Min lillkusin Ann Westin

Publicerad 2012-04-12 11:35:22 i Allmänt,
Vi var nere på mon för två veckor sedan. Anledningen till att vi åkte ner var att min lillkusin Ann Westin skulle uppträda på Hotell Höga Kusten. Ann har vunnit pris som Sveriges mest lovade ståuppkomiker samt två gånger priset som Sveriges bästa ståuppare. Hon är jätterolig.  

Glada i hågen satte vi oss i bilen på fredagskvällen och åkte till Kramfors och hämtade vår väninna Inga-Britt.
Min bror och svägerska hade redan kommit när vi anlände. En trubadur satt och spelade och det var mycket folk som kommit. Det blev helt fullsatt.

Vi blev hänvisade till ett vackert bord dukat för fem personer. Utsikten från panoramafönstret är helt magnifik. Jag blir alldeles hänförd när jag ser vår vackra bro. Den sträcker sig så fint över Ångermanviken.

 
Till förrätt fick vi toast Skagen och varmrätten var marinerad fläskfilé med rödvinssås och klyftpotatis samt en helt underbar sallad. Desserten bestod av en äppelkaka med vaniljsås.
Under hela måltiden spelade trubaduren vacker musik på gitarren. Han sjöng inget då.

När alla hade ätit efterrätten kom Ann. Hon hade sin Marimekkoklänning av vaxduk på sig och man blir full i skratt bara av att se henne. På bilden längst upp kan du se hur hon såg ut. Hon bjuder verkligen på sig själv. Jag rekommenderar dig att kolla på henne här. Du får många roliga skratt. Det lovar jag.

.


Efter showen satte vi oss ner litet avskilt och pratade. Vi hade inte träffats på många, många år. Det var så roligt att återuppliva gamla minnen. Vi har lovat varandra att vi ska träffas alla kusinerna på min mammas sida till sommaren. Hennes bröder har kvar morfars lilla hus i Lugnvik. Den platsen ligger bara 17 km från oss på mon. Jag ser fram emot att träffa mina andra kusiner; Agneta, Lars-Tommy och Jan-Peter också. Vi ska ha ett trevligt program för två dagar. Jag hoppas att respektive också kommer samt kanske några barn också med sina barn. det vore verkligen något.

På lördagen så kom Mats och Christa och överraskade med en fin blomstergrupp till mig. Jag skulle fylla pensionär på söndagen, men då skulle vi åka hem till Robertsfors och det visste de. Jag gjorde våfflor och så hade vi en riktigt god hallonsylt som jag kokat till det. Ljuvligt gott!

Inga-Britt kom några timmar senare. Hon hade med sig en vacker, rosa orkidé. Vi åt en god middag tillsammans. Tänk, vad mycket vi har att prata om när vi träffas! Det var jättetrevligt. De stannade till 22.30. De hade säkert också haft trevligt eftersom de stannade så länge.

När vi kom hem till Robertsfors så ringde Elisabeth från blomsteraffären på måndagen och sa att jag hade blommor att hämta. Buketten var från mina barn och den vackraste jag sett.

Sköt om er därute! Våren är på väg.
Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela