Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Mysig helg

Publicerad 2011-09-25 16:26:06 i Allmänt,

Vi kom ner till mon på torsdag kväll. Det hade regnat men var uppehåll när vi väl var nere här.
Det är otroligt vad mycket regn det har kommit! Men vattnet står i alla fall inte lika högt som när vi var här sist för två veckor sedan.

På fredagen så uträttade vi en del ärenden inne i Kramfors. Bl. a så köpte jag presenter.  Det fick bli från Keramik-Stinas alster. Tur att hon lämnat in litet grejer i sta´n!

Jag köpte ett kakfat på fot och en liten skål som man kan ha socker eller tepåsar i.Så här mysigt är det utanför Stinas verkstad/butik i Vännersta som ligger i Nordingrå. Gör gärna ett besök där under sommarmånaderna!

Christer monterade min drömlampa ovanför soffbordet i vardagsrummet. Det blev så fint. Tyget är så tunt så det fladdrar sakta när man har värmeljusen tända på bordet. Jag är så nöjd. Så här känner jag för min man: Han förverkligar alla mina idéer.

 
.

På kvällen gick vi och hälsade på några grannar, Björn och Gunilla, som bor i ett jättemysigt torp på gångavstånd från oss.Igår, lördag, åkte vi upp till Sollefteå för att gratulera Anita Åström, min vän sedan många, många år. Hon fyllde 50 år i fredags. Hipp, hipp, HURRA!    Vi var tidiga så vi fick ha henne för oss själva. Senare på dagen skulle det bli öppet hus.


När vi fått fika och pratat av oss så for vi till en annan av mina "gamla" vänner, Lena Krånglin.

Hon fyllde 50 år i augusti men då hade vi ingen möjlighet att gratulera henne live. Min amerikanska kusin och hennes man var här då.
 
Men igår skedde det.           HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

Hon har övertagit sitt föräldrahem, en gård som ligger i Forsås, cirka 2 mil från Ramsele. Vi hade aldrig varit dit och det kändes som ett äventyr att komma dit. Det ligger mitt ute i ingenstans. Hon driver gården tillsammans med sin son Christoffer. 
 


På gården har de 12 gotlandsfår, tupp och hönor, bin, en kennel samt en katt. Jag tycker de gör det jättebra.Biodlare har hon också blivit. Trevligt! Hon hade fått 65 kg sedan midsommar. Vi fick en burk med oss hem. Till henne hade jag köpt ett stort, ihåligt stålhjärta med små glaspärlor runt att hänga i fönstret. Det finns också en glasskål inne i det och där ska man ha ett värmeljus.Det passade bra till Lenas fina gardiner i köket. En vacker löpare i plommonfärg samt en glasljusstake på hög fot i samma färg fick också bli presenter till henne.    Hon blev så glad. Baggen i fönstret är en present som hon fick av mig när jag flyttade från Sollefteå. Det är en vädur och jag är ju det. Jag ville ju inte att hon skulle glömma mig.
Vi blev bjudna på kålpudding gjord av älgfärs. Älgen hade Christoffer varit med om att jaga. Hon hade gjort en underbart god tårta av hemägg, en marängtårta. Vi hade en trevlig stund tillsammans innan vi åter begav oss hem till vårt älskade mon. 

Tuppen hade fullt sjå!Hej då Forsås! Vi kommer snart igen.

Idag har maken fortsatt att dra det elektriska. Det är mycket med det när man ska byta ut allt i ett gammalt hus.
Vi har tagit in utemöblerna och grillen och det känns litet vemodigt, men det var dags nu.Solen sprider sitt guld över älvens vatten på mon när vi just ska ge oss av hemåt mot Robertsfors.


Sköt om dig där ute! Kram till dig från mig, Lillemor

 

Gardiner för fönstren

Publicerad 2011-09-19 15:41:32 i Allmänt,Ännu är det mycket som inte är klart i köket här på mon. Det ska upp skivor som ser ut som pärlspont och kakel, kakelbräda, knoppar samt handtag är inte på plats. Diskmaskinen ska kopplas in. Allt elektriskt är klart för den. Det ska sättas upp en passbit ovanför skåpen. Taklister ska upp och taket ska målas en gång till. Det ska bli downlights i det. Viking, vedspisen, ska på plats och den nya fläkten ska sättas upp mellan den och den elektriska spisen. Golvet ska läggas in också. Men trots att det är så pass mycket kvar så börjar det se klart ut. Hur kan det komma sig?

JO, DET BEROR PÅ ATT JAG HAR SATT UPP GARDINER!

Allt ser mycket bättre ut då. Knepigt, men så är det.

Ovanför diskbänken så har jag satt upp en kappa av Marimekkotyg. Det är så vackert. Det finns på kökssoffan också.
Det nyinsatta fönstret här saknar spröjs. Men när vi åker ner till helgen så ska den också upp.
Gardinen är min gammelmormors brudlakan som jag har gjort en kappa av samt sytt på "kjolar".
Spetsarna längst ner på kappan och på kjolarna fick jag för länge sedan av min farmor. Jag har tidigare
haft den här gardinen i stugan i Gavik men nu passar den ju jättebra här.

När vi var nere på mon förra helgen så var det högvatten i älven. Maken skulle dra upp båten och tyckte att det var bäst att ta på sig stövlarna för ändamålet. Men han hade lika bra kunnat gå i skor för det var så mycket vatten nere på platån så det gick honom ovanför knäna. Men så var det också klass 1-varning där nere vid mynningen av Ångermanälven.

Vi hade en verkligt trevlig lördagskväll när vi var där nere. Hembygdsföreningen hade ordnat med surströmming i hembygdsgården. Där träffade vi några kända sedan förut men också några som vi aldrig tidigare träffat. Det är alltid roligt med nya bekantskaper. Eftersom vi ska flytta dit så kan det ju vara kul att ha några vänner alldeles inpå knuten.

Men det har kommit litet smolk i glädjebägaren. Nu är Botniabanan försenad med sin sträckning från Sundsvall upp till Umeå. Det är på Ådalsbanan som man inte får ordning på problemet tydligen. Dessutom så kan det franska företaget som levererar signalsystemet inte få ut sina grejer i tid. Det var tänkt att tågen skulle börja gå vid årsskiftet 2011-2012. Nu ska de köra tågen utan passagerare då och inte börja med persontrafiken förrän i augusti 2012. Vi får väl se om det ens är klart då. Man börjar ju undra. Men vi ska inte misströsta. Någon gång blir det ju klart och vi sitter inte i sjön.

Njut av de fina höstfärgerna ute och tänd ljus inne!

 


Kram till dig från mig, Lillemor

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela