Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Flytväst till Elvis

Publicerad 2011-05-27 16:38:15 i Allmänt,

Det är klart att Elvis också ska ha flytväst. Och var ska jag köpa den? På BLOCKET så klart. Jag hittade en oanvänd nere i Ramvik och där ska vi passera nästa fredag när vi ska ner till Alnön för att gratulera Henry som fyller 5 år.
Den är inte ens uppackad ur förpackningen. Har kollat vad de kostar nya i affär och jag tjänar 150 kr. Det är inte illa!
Visserligen kan Elvis simma, men ändå. Det brukar vara kallt i vattnet i älven och han kan ju få kramp. Det ska vi inte utsätta honom för.
En av de här blir det.
ev väl mina vänner! I morgon är också en dag.  
Skriv gärna några rader i kommentarer!

Båtmotor

Publicerad 2011-05-27 13:46:12 i Allmänt,

Nu har vi också blivit med båtmotor. Det är en Archimedes Penta 3,9 hk. Vi fick åka till Holmsund för att hämta den. Den är ju inte den nyaste motorn man sett men tydligen väldigt pålitlig. Känns kul för då kan man ju ta sig en tur på älven och även ner i havsvikarna. Min amerikanska kusin Charlotte och hennes man Kevin kommer i augusti och då kan vi ju även fiska litet. Vore roligt om vi kunde får en laxöring. En lax är inte att hoppas på. Men abborre duger ju också gott. Rökt abborre är ju en läckerhet, men även flådd, smörstekt. Mmmm... det vattnas i munnen.
Flytvästar, ankare och åror finns också så det är bara tt sjösätta. Det blir nästa vecka när vi ska ner över Kristi Himmelsfärdshelgen. Spännande! Men måste nog också skaffa en flytväst till Elvis. Ska kolla på Blocket om det finns någon. Där brukar man ju finna det mesta, så och båtmotorn.
Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.  
Skriv gärna några rader i kommentarer!

Diskmaskin

Publicerad 2011-05-20 12:18:48 i Allmänt,

Klart man ska ha diskmaskin redan från början på mon. Man vet ju aldrig när flytten blir av. I tisdags kom maken hem och berättade att han hade mailat till Ådalsbanan för att höra när tågen ska börja ansluta till Botniabanan. Han fick till svar att de skulle börja gå redan nu i november. Jaha, då kanske vi ska flytta tidigare för då kan han ta tåget upp till Umeå. Från Kramfors kommer det att ta bara 1½ timme och då kanske bara 1h20min från flygfältets hållplats. Nu tar bussen som han åker hem med på kvällen från Umeå 1h15min. Det blir ju ingen skillnad alls. Vi får vara där nere ett tag när de kommer igång och han får känna sig för hur han tycker att det går att åka med det tåget. Spännande!

Det var egentligen inte meningen att vi skulle flytta dit förrän maken går i pension om 5½ år, men nu vet vi inte hur det blir. Det gör att jag börjar tänka om litet hur vi ska tapetsera i kök/hall, som går ihop. Det får bli en helt vit tapet så blir det lättare att sälja. En del ser ju bara till det kosmetiska och kan inte se hur det ska bli om de gör om. Om tapeten är helt vit så ger det ett bra intryck. Det får bli så! Jag får utesluta den vackra tapeten av Josef Frank och kanske ha den nere på mon i hallen istället. Tur att jag inte beställt den än!

Tillbaka till diskmaskinen. Eftersom köket är relativit litet så ville jag ha en mindre, en 9-kuverts. I måndags damp det ner ett reklamblad från Elkedjan och där fanns det en för 3.990 kr. Normalt kostar den 5.290. Litet tjänade vi allt på den också. Himla bra! Eftersom vi bara är två stycken i hushållet så räcker den. När vi är många så får man ju bara diska flera gånger i den så det ordnar sig. Jag känner mig väldigt nöjd. Den är kvar på affären inne i Umeå men vi ska snart hämta den.


Du ska allt få göra rätt för dig!

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i kommentarer!

Gräsklippare

Publicerad 2011-05-10 10:31:10 i Allmänt,

Vi behöver en ny gräsklippare till mon. Den som finns där är inte självgående och då blir det för jobbigt för mig att klippa. Christer kommer att ha fullt upp med att riva i köket samt att göra det färdigt. Gräsklippningen har jag tagit på min lott.

När vi flyttade tillbaka till Robertsfors köpte vi en Partner med Briggs & Strattonmotor, men jag tycker att den är alldeles för tung. Jag vill ha en som jag hade i stugan på Höga Kusten, en Stiga Multiclip med Briggs & Strattonmotor. Men de görs inte längre med den motorn utan bara med Stigas egen och den har fått så mycket klagomål så den vill vi inte ha.

Men BLOCKET. Dit kan man alltid gå. Och där hittade jag min skatt!1 200 kr, prutat och klart! Han Fritjof hade annonserat ut den för 2 500 kr men det tyckte jag var för dyrt. Jag säger som jag brukar säga: "Öppnar man inte käften så får man öppna plånboken".

Jag fick åka ända upp till Öjebyn för att hämta den men det gjorde inget för då fick jag fara och hälsa på min äldsta barndomsvän som har stuga utanför Piteå. Det var jättetrevligt att träffa henne och hennes man. Och de hade stugan så vackert till. Inne hade de också gjort så fint. Hon har bra smak och han är duktig på att förverkliga hennes drömmar och idéer.

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i bloggen! Då blir jag glad.Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela