Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Jag anar ett slut

Publicerad 2011-08-18 13:05:44 i Allmänt,Nu börjar vårt nya kök likna ett kök. Vi har fått upp alla över-och underskåp och jag gillar verkligen luckorna: Lidingö från IKEA. Jag är ensam här nere denna vecka men på fredag kväll kommer Christer ner och vi ska sätta knoppar på överskåpen och handtag på de nedre. Nertill blir det inga luckor utan bara lådor. Jag vill inte fara och krypa in i ett skåp för att hitta vad jag söker. Nu får man full överblick. Dra bara ut lådan och där finns sakerna där jag ställde dem. Har noga instruerat maken om var sakerna ska vara. Inte lönt att han sätter dem på fel plats! Då får han med mig att göra. 

Nää ... fullt så illa är det inte. Jag är ju snäll men jag vill att varje sak ska vara på sin plats.

På köksbilden kan man se att brädorna ska bort, kaklet ska dit samt en kakelbräda. En lådront gapar tom och diskmaskinen är inte ansluten. Men det är draget och klart. Du kan skymta taket som är ett norskt paneltak. Det ska målas ett varv till. Lister ska så klart också upp. Lådfronten här har tre lådor bara och det innebär att jag kan ha matberedaren där längst upp. Den kan stå kvar där när man arbetar. Toppen!Under bänkskivan är det en karusell. Luckorna ska sättas in denna helg. Underbart att slippa gräva i grytskåpet. Den lilla, vita vasen med pensén i fick jag av KeramikStina igår. Vi var hos Carola på tjejmiddag och Stina åkte med mig. Det står LYCKA på den och så finns det ett hjärta också. Allt i vitt. Jättefin! Jag är så glad att jag fick den. Hon är en duktig keramiker och jag gillar alla hennes grejer.Jag bara äääälskar min nya diskho! Den är sååå snygg! Det ska in en front under den. Där inne finns sopsorteringen. Väldigt praktiskt.

En eftermiddag när jag stod och diskade där och tittade ut genom det nya fönstret såg jag en andmamma som simmade med ca tjugo ungar efter sig. Undrar från vilken/vilka hon hade stulit dem? De gör så änderna. De kan vara barnvakt åt varandra också.

På kvällarna kan man se när det simmar förbi tre bävrar. Det är så fantastiskt trevligt att ha djurlivet inpå sig.

Nu är det ju en del kvar att göra i köket. Det ska kaklas, den falska pärlspånten ska sättar upp och vedspisen ska in. Fönstren ska sadlas in och det ska målas. Det nya golvet ska läggas och kyl/frys samt skafferi ska flyttas från vardagsrummet där de har fått stå under sommaren. Skafferiet är verkligen praktiskt. Man drar ut det och kan stå på sidorna och ta ut vad man vill ha därifrån. Toppen! Jag längtar tills allt är klart.

Tyvärr så blev det så att maken fick en elak inflammation i ett knä och den spred sig ner över skenbenet till foten. Han hade feber också och fick uppsöka vårdcentralen för att få penicillin. Han kunde inte göra något arbete då, men det gör ju inget. Huvudsaken är ju att han blir frisk igen! Tack älskling för allt jobb du gör i vårt nya hus!Men ännu mer längtar jag tills vi får flytta ner hit för gott. Det är så underbart fridfullt här nere. Man kan ha dörren öppen och djuren kan gå in och ut som de vill. Det kan vi inte hemma i Robertsfors. Grannarna skulle inte gilla om Elvis sprang omkring utan tillsyn och dessutom så kan det vara farligt för honom.

Njut av det lilla som är kvar av sommaren och tag vara på varje liten stund du kan!Kram till dig från mig, Lillemor

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela