Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

På bättringsvägen

Publicerad 2013-03-27 15:33:04 i Allmänt,

I fredags så skulle jag packa ihop och packa bilen. Att få in 5 djur i sina burar och annan packning blev så jobbigt för mig så jag ett tag tänkte gå in igen och lägga mig och sova i en timme. Men jag kunde ju inte låta djuren vara kvar i sina burar så länge. Det blir ju nog länge för dem eftersom vi har 24 mil ner till Mon. När vi åker så där på eftermiddagen så måste vi göra ett matstopp också. Och då går det ju också en del tid.
Men jag tog mig samman och satte mig i bilen och körde till Umeå för att hämta maken på jobbet. Jag uteslöt handlingen och bestämde mig för att det gick bra att göra det i Ullånger också.
Jag piggnade i alla fall på mig efter vägen. Den förlamande tröttheten försvann efter ett tag.
Efter vägen stannade vi och gick in på Burger King i Örnsköldsvik.
Jag hade ställt in mig på en Angus. Men vad hände??? Jo, de har slutat med den!!! Den godaste de hade. Usch, så besviken jag blev. Men jag tog en annan som var lika god faktiskt.
Ja, sedan var vi framme på Mon. Ljuset på fasaden och i två fönster välkomnade oss. Det är alltid så roligt att komma hit ner.
 
På lördagen åkte vi ner till Alnön och firade min och yngste sonens födelsedag. Det känns roligt att det inte är så långt till dem från Mon, bara 11 mil.
Edvin och Leo.
Henry och Ville.
 
Vi sov över hos Fredrik och Helena och på söndagen gick vi över till Patriks. Mia hade redan farit in till Sundsvall för att öva till konserten som skulle gå av stapeln på eftermiddagen.
Så här såg de ut när de stod på scenen.
Här kommer ett smakprov på hur de sjunger
 
 
 
Det blev en mycket trevlig konsert så där på söndagseftermiddagen.
När den var över for vi till Patrik och hämtade Elvis och sedan for vi hem hit till Mon igen.
Jag fyllde år i måndags och då kom min vän Inga-Britt. Det var roligt för jag visste inte att hon skulle komma. Hon stannade till 20.30 och det var ju bra för då fick jag laga till en god middag och slippa sitta ensam och äta.
Hon hade med sig den här vackra buketten. Tack!
Jaha, så var det då påsk och jag hälsar till er så här
 

Nu är det förkylt!

Publicerad 2013-03-04 13:03:00 i Allmänt,

 
Det började med att maken blev förkyld. Den första veckan gick han till jobbet ändå. Ni har väl hört talas om att karlar är oumbärliga på jobbet?
Till slut så blir de liggandes. Och det hände även hos oss.
 
Han blev jättesjuk. Men steg i alla fall upp varje dag och klädde sig. Katterna turades om att trösta honom men mest var det Figge som låg hos honom. Han har liksom blivit Christers katt. Som tur är så är Christer ingen som beklagar sig när han är dålig. Jag tackar för det!
På torsdag kväll sa jag att nu är jag säker på att jag har klarat mig. Men vad hände? Jo på fredag  morgon vaknade jag med halsont, snuva och feber. Attans!
 Helgen har förflutit framför TV:n mellan sovstunderna. Idag, måndag, känner jag mig sämre än igår.
Här ligger Clintan och Elvis och myser. Man kan se att det inte finns någon ork hos deras matte eller husse. Kattburarna står kvar i hallen, det ligger hårtussar på mattan, stegen och tapetserarbordet är framme men ingen har gjort något med dem. Vi ska ju göra klart all tapetsering innan vi lägger ut huset till försäljning här i Robertsfors. Man kanske ska ägna sig åt att dressera djuren så de hjälpte till litet. I alla fall med dammsugningen och disken.
För mig hände det inget på vågen förra veckan. Men vi får väl se vad som händer denna. Känner ju ingen matlust precis men ska ändå försöka få i mig det jag ska ha av PP. Det som är bra med ViktVäktarna är ju att man får äta av all mat. men man ska bara lära sig att hålla koll på hur mycket man äter. Men har i alla fall gått ner 5,2 kg på 6 veckor. Jag är stolt över mig själv.
Målet är att jag ska komma i min sockendräkt som jag själv har sytt. Den är från Bjärtrå socken i Ångermanland. Bjärtrå ligger bara 10 km från Mon. Mamma kommer därifrån, närmare bestämt från Lugnvik.
Min mormor och morfar ligger begravda där.
Längst ner är Styrnäs kyrka, sedan Bjärtrå kyrka, därefter Ytterlännäs gamla och nya kyrka, Dals kyrka samt Torsåkers kyrka. Det är i detta pastorat vi kommer att bo när vi flyttar ner till Mon. 
Här är en ung Lillemor i egenhändigt sydd sockendräkt. Det vore verkligen roligt att kunna använda den igen.
 
Sköt om er! Jag kämpar på.
Kram

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela