Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Tillbaka igen

Publicerad 2012-10-30 21:00:00 i Allmänt,

 
Det blev ett långt uppehåll denna gång. Men bättre sent än aldrig. Eller ska jag säga sänt?
 
Sommaren blev inte riktigt vad vi hade räknat med. Men så var det ju säkert över hela Sverige. Vi hann då inte göra allt vi hade tänkt göra här nere på Mon.
 
 
Men vi kom i alla fall längre med köket. Fönstren är insalade och det känns bra. Diskmaskinen är inkopplad och det underlättar. Väggarna är klädda med pärlspont och vi har börjat fundera på om vi ska måla i annan färg än vit. Det är vitt nu. Kanske svagt mint. Allt blir så vitt annars. Vitt tak, vita väggar, vitt golv, vitt kakel, vit fläkt, vit skåpinrednig, vit kyl/frys och vita möbler. Visserligen så är bordsskiva i ek men resten är målat i vaniljvitt. Samma med stolarna. Sitsarna är i ek och det andra vaniljvitt. Det stora skåpet är i samma stil. Jag har tänkt måla kökssoffan i vaniljvitt också. Den har buntat lock så då får det bli  ett fint tyg på den. Det är det nu också;  ett Marimekkotyg, Samma tyg är över fönstret ovan, en kappa mellan skåpen. Vi tror att det blir för mycket vitt. Visserligen kan man ju föra in mycket färger med textilier men jag vet inte. Eftersom det närmar sig flytt hit ner så tar tankarna fart. Kanske ska man måla innan taklisten ska upp. Glömde att säga att det nu sitter downlights i köket också. Det blev jättebra!
 
Så kom då hösten med mycket regn. Men vi har varit tappra och åkt ner ändå ibland. Alltid har det blivit något gjort. Men vi har 24 mil hit ner från Robertsfors så vi kan inte åka varje helg.
 
Fasadbelysningen har välkomnat oss när vi kommit ner. Det har känts bra. Hösten har också varit väldigt regnig. Figge sitter i fönstret och funderar..
 
 
När vi kom ner nu ipå fredag kväll så var det mörkt och det hade kommit ca 5 cm snö. Jag är evigt tacksam att jag har en sådan teknisk man som har gjort så att vi kan sätta upp gradtalet på luftvärmepumpen hemifrån. Det var varmt och skönt inne fast det var -10 ute.
 
På måndagsmorgonen fick jag kliva upp kl.05.00 för att skjutsa maken till tåget. Botniabanan går från flygfältet tvärs över älven. Det tar ca 11-12 minuter att ta sig dit med bilen.
 
 
Älven låg blank som en spegel
De varma solstrålarna smekte den kalla snön
 
 
Senare på dagen såg det ut så här.Temperaturen hade gått upp och det hade börjat snöa. Tur att vi hade varit ute tidigare på dagen!
 
Idag, tisdag, har vädret varit väldigt trist. Det regnade i natt och det är snöslask ute. Jag hoppas att morgondagen har bättre väder i sitt sköte. Men om man ska lyssna till sakkunskapen så ska det bli sol här på mon. Ljuvligt!
 
Sköt om dig!
 
 
 
 "I ett soligt sinne är det alltid sommar." © Lillemor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Signhild Skrivmoster

Publicerad 2012-10-31 08:05:52

Hej och välkommen tillbaka! Så fint och hemtrevligt det ser ut hos dig! Men vintrigt var det på ena bilden ... Så hade vi igår men regnet gjorde sitt så det är i stort helt borta nu.

Jag kan förstå att det lockar att få slå sig till ro tillsammans på Mon. Det är ju en bit att köra mellan!

Hoppas att du har det bra och mår bra.
Önskar att solen tittar fram idag som de lovat er!
Kramar till dig!

Svar: Tack för det du! :)Jag kommer inte att vara lika flitig som du med bloggandet. Det var jag ju inte förut heller.
De där fotona var tagna på samma dag. Var så ljuvligt på morgonen men sedan blev det gråtrist. Snön ligger kvar här.
Igår kväll så gick strömmen i vissa delar av huset. *suck* Typiskt när Christer inte är här. Men det löste sig. Vi har en ny elcentral i källaren så det var bara att föra upp några vippor. Bra quinna reder sig själv!

Ja, vi längtar hit ner. Men ska ändå vara skriven där uppe ett tag eftersom vi båda går hos specialister på NUS. Vi får se hur länge det blir.
Tack, jag mår ovanligt bra! Jag hoppas detsamma för dig!

Vad tycker du om att måla pärlsponten svagt mint?

Kramar till dig och E
Stintan

Postat av: Signhild Skrivmoster

Publicerad 2012-10-31 09:59:14

Jo det glömde jag ... jag tror att det blir väldigt fint att måla pärlsponten svagt mintgrön. Det låter väldigt vitt f.ö. även om det också är fint. Men det blir nog en effekt om du målar! Sen får du inte glömma att visa hur det blev! :)

Kram!

Svar: *ler*... Tack för att du peppar mig! Klart jag ska lägga ut bilder.

kramoZ
Stintan

Postat av: Kikkan

Publicerad 2012-10-31 12:39:30

Vilka underbara bilder & Sverige är fantastiskt, nästan alltid.. Det får nog bli en tripp norröver nästa sommar, en annan kompis som jag arbetade med här i London bor inte så långt ifrån Dig i Östanå och det vore kul att träffa henne samtidigt.Ann D skulle också vilja åka upp så vi får planera lite mer i vår. Nu ska det sys lite mer, just nu syr jag lite olika väggbonader. Ha det bra, jag ringer snart, kramisar Kikkan ♥♥♥

Postat av: Kikkan

Publicerad 2012-10-31 12:43:55

Hej skrev en kommentar och den försvann bara ut i cybern.. >:( Jag ringer om några dagar så får vi snackas vid den vägen, men bilderna Dina är underbara och det är jättefint allt Ni gör i huset. Clever you. Kramkram <3

Svar: Ja, det vore jättekul om ni kunde komma upp! :) Och blir det inte nästa sommar så finns det andra. Man vet ju aldrig vad livet har i sitt sköte. Kul om Ann följer med!Blir ju kul om du får träffa din väninna också.

Roligt att du tycker det! Bara det blir klart i köket någon gång så.
kramtill dig <3

Stintan

Postat av: Inger

Publicerad 2012-10-31 23:49:01

Vilka härliga bilder du tar! Kul att se hur huset ser ut, tror inte jag sett bild på det från utsidan förut. Förstår att ni längtar hit, det ser ljuvligt ut inne. Jag säger som Signhild, måla svagtonat mintgrönt det gör sig bra mot det vita.
Nu är det snart torsdag, dags för sängen! Kram från Inger

Svar: Hallå där Inger! :)
Vad roligt att du skriver hos mig!
Ja, huset är gulligt, men litet. Vi ska bygga ut med 30 m2 så vi får ett större vardagsrum och sovrum nere. Det finns 2 sovrum uppe men inget badrum så det känns nödvändigt att göra det. Man blir inte yngre.

Ha en underbar fredag! Här regnar det som bara 17. *suck*
Varmgo´kramen
Stintan

Postat av: Maya

Publicerad 2012-11-01 10:02:18

Hejsan!

Kikar in via Wiper och tycker mej känna igen bloggen, kanske jag varit hit förr (men jag har minnesproblem). Känner igen Skrivmoster som kommenterat också ;) Ser att vi har Whiplashskada gemensamt Du och jag.

Ville säga att det ser ut att vara ett jättefint hus i Mon som Ni har! Härligt läge, förstår att Ni längtar dit! Mitt tips vore ljusturkos färg till det vita, men det är för att jag älskar turkost ;) Jag ska själv måla vitt och ljusturkost i vår gäststuga :)

Ha en fin dag och helg!
// Maya

Svar: Hej, hej Maya!
Jag känner igen dig också :)
Jaa..det är fint här. Men vi bor inte här permanent än.
Ja, mitt emellan mint och tukos vore snyggt. Jag har ett väldigt vackert Marimekkotyg på kökssoffan och till gardin. Skulle bli jättesnyggt.

Ha det gott du också! Trevligt att du tittade in!
Bästa hälsningar // Lillemor
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela