Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Bröllopsdagen

Publicerad 2012-01-09 12:54:57 i Allmänt,Vi hade bröllopsdag på Trettondagsaftonen. Det var den 5:e januari 2002 som vi gifte oss. Det är otroligt vad åren går! Eftersom jag var 55 år då och hade varit gift förut så var det ju inte läge att bära vitt. Jag hade svarta skor, svarta strumpor och en jättesnygg svart Busnelkjol. Till det hade jag sytt en guldtopp och en tunika bestånde av guldpaljetter. Jag tyckte att jag var så fin. Maken hade svart kostym och var stilig som bara den. Vi hade träffats ett halvår tidigare och vi tyckte inte att det var något att fundera på. Vi har inte ångrat oss. Fortfarande känns allt så bra.

.

 
Så känner jag mig varje dag jag får ha med honom.

Jag sa förut att vi har varit krassliga. Därför blev det litet tjall i ledningarna upp till chefen. Vi hade tänkt äta tjälknöl på dagen B, men hade glömt bort att sätta köttet i ugnen kvällen innan. Så det kan bli! Vi hade köttfärs i kylen så det fick bli biffar istället och i smeten hade vi oliver, soltorkade tomater och vitlök. Till det gjorde jag en sallad av rockolasallad, körsbärstomater, gul paprika och fetaost. Till detta åt vi klyftpotatis och drack några glas
rött vin. Det smakade bra det också.

När vi, sent omsider, kommit i säng så kom jag på att vi inte satt in köttet i ugnen nu heller. Ridå! Jag fick kliva upp och ta ut köttet ur ugnen och sedan sätta in det i ugnen på 100°. Efter det så somnade jag gott i förvissningen om att vi skulle få en pangmåltid på Trettondagen.Det blev jättebra! Jag följde ett nytt recept på lagen och jag har aldrig gjort en godare knöl.Tjälknöl, potatisgratäng, sallad och kantarellsås. Tänk, vad bra man har det!

Nu är vistelsen på mon slut för den här gången. Hej då huset! Vi kommer snart igen!

Tänd ett ljus i vintermörkret och njut av stillheten!

I ett soligt sinne är det alltid sommar

Kommentarer

Postat av: wiper

Publicerad 2012-01-09 16:51:26

Grattis i efterskott på bröllopsdagen. Vad fina ni är ihop och vad romantiskt och kärleksfullt det ser ut. Jag har också varit gift en gång förut och träffade min nuvarande man när jag var över 40 år. Härligt när man känner att man träffat rätt person.Vilken dramatik med köttet men till slut fick ni ju ihop en fantastiskt fin måltid som får det att vattnas i munnen ;) Fina bilder du tagit på maten.Ha en fin kväll och tack för dina härliga kommentarerkramarPostat av: Stintan

Publicerad 2012-01-09 16:59:22

Ja, du ser hur det kan bli! Ibland så skyller jag på whippen :)Tur inte helgen var slut i alla fall. Allt ordnade sig. Och det blev ju gott det vi åt på Bröllopsdagen också även om det inte var det vi hade tänkt oss. :)Tack själv!

kramen

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2012-01-10 08:28:12

Vilken romantisk bild på er! Grattis i efterskott men jag tror jag sa det i rätt tid i en annan kommentar ...Vilken karusell det blev innan den goda maten låg på faten! Fantastiskt gott ser det ut! Allt verkar ha varit så lyckat trots allt och nu får jag önska er många lyckliga år till!Kram på dig!

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-01-12 09:37:24

Tack, snälla du! Man önskar ju att det ska bli många år men vet ju aldrig. Därför ska man leva i nuet så man får fina minnen i alla fall. :)Kram till er där uppe!

Postat av: Buttons å Floridatjej

Publicerad 2012-01-15 14:49:25

grattis i efterskott, så fina ni är .........stanna inne i värmen, och hälsa Elvis.....blötpussar

Postat av: optimist

Publicerad 2012-01-16 11:36:32

Så fina ni är. Förstår att det kändes bra att få gifta sig en gång till, då ni älskar varandra så mycket. Det har jag också gjort. Min förra man avled 2004. 2010 gifte jag mig igen, med "mysingen".

Tjälknöl har jag aldrig gjort, tycker inte om att laga mat, eller kan inte, men min syster Gun-Marie, brukar ofta göra den rätten.

Det ser så gott ut med maten på dina bilder. Förstår att det var gott också.

Ha det bra och varm kram från mig.

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-01-19 16:43:55

Tack EvaLena! Nu håller vi oss inne. Vi är hemma i Robertsfors och snön har vräkt ner hela natten och dagen.Blötpussar tillbaka från oss till er

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-19 16:47:07

Tack W! Ska hälsa till dig från Monika. Du måste hälsa på dem nästa gång du far hemåt.

Ja, visst är det härligt att man kan bli kär på nytt!

Jag gillar att laga mat. :)Ha det gott och en varm vinterkram från mig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela