Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Midvinternattens köld är inte hård

Publicerad 2012-01-02 20:57:40 i Allmänt,
På söndag tredje advent hade vi varit här en kortis bara och satt upp stakar och stjärnor i fönstren. Vi hade varit nere i Sundsvall och firat lilla julafton med mina barn, eftersom vi inte skulle vara tillsammans på julen. Denna julafton spenderade vi tillsammans med makens barn och deras familjer i Ytterboda. Vi var 11 vuxna och två rara, små flickor. Vi hade en underbar dag och kväll.Vi kom ner hit till mon på Juldagen igen. Det var så trevligt att mötas av ljusen ute på huset ... ... och se ljusen i fönstren från stakar och stjärnor.Vi skyndade oss att tända lyktan på bron. Den ska lysa natt och dag nu när vi är här.Trots att vi ännu inte hunnit sadla in fönstren i köket så blev det fint. Vi fick staga upp ljusstaken. Men vad gör väl det? Det lyser så vackert. På bordet har vi ett foto av makens barnbarn.

På natten mot Annandagen drabbades vi av stormen Dagmar. Vi vaknade vid 3-tiden på natten av att det tjöt i skorstensventilen och att hela huset skakade. Det var otäckt. Jag tänkte hela tiden på den stora björken vid uthuset och hoppades innerligt att det inte skulle blåsa omkull och skada något. Men den stog kvar. Det var inga trän som hade brutits av och vi klarade oss från strömavbrott. Men det blåste väldigt hela dagen så vi var knappt utanför dörren.
 


Bilden är från förra vintern. Så här mycket snö har vi inte nu. Men björken är kvar. Vi ska nog ta ner den till våren.

Maken hade tänkt att han skulle börja sätta upp skivorna i köket. De ser ut som pärlspont, men det blev bara 6 stycken för han orkade bara inte. Han blev alldeles svettig. Han hade ju varit så förkyld och var inte riktigt bra än.Kolla vilka snygga spiror han har!Så här såg det ut från köksfönstret på Annandagen. Ljuset var verkligen anmärkningsvärt!

Den 28:e december så hade det lugnat ner sig ute. Dagmar hade dragit förbi. Det var märkligt att vi klarade oss från ströavbrott. Bara cirka en halv mil från oss var de utan ström i över 40 timmar. De hade ingen telefon heller. Men eftersom det här är ute på landet så har de säkert vedspis eller i alla fall en kamin så de inte har fått frysa. Men det har inte varit kallt, som tur är.Solen lyser åter över mon och Ångermanälven.

Tyvärr så tog vår förkylning fart igen så vi fick lämna walk over till de gäster som vi skulle ha haft på Nyårsaftonen. Inget trevligt alls. Men vad gör man? Inte orkar man rusta för fest när man inte mår bra. Det förstod de också.

Men vi kände i alla fall att vi skulle äta gott och ha det mysigt i allt elände.Jag dukade fint och så lagade vi maten tillsammans. Vi tog en meny från "Halv åtta hos mig" men struntade i desserten. Det fick bli frukt istället.

På nyårsdagens eftermiddag skjutsade jag maken till bussen för han måste hem för att göra en ögonbottensfotografering på sjukhuset. Så nu är det Elvis, Stintan, Clintan, Figge, Cody och jag som njuter av stillheten här.På onsdag kommer maken tillbaka och på Trettondagsaftonen har vi bröllopsdag. När vi gifte oss för nio år sedan i Robertsfors kyrka så var det -34 grader ute. I år lär det bli bra mycket varmare. Skönt!Måste ta ett kort av kyrkan i vinterskrud. Här är jag kyrkvärd.

Trettondagsaftonen firar vi egentligen för att det var då de Tre vise männen kom till Betlehem.Gläns över sjö och strandGOTT NYTT ÅR på er kära vänner!
Tag vara på varje minut av det nya året och gör något bra av det!

Kramar från mig

Kommentarer

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2012-01-03 10:40:51

Så mysigt det ser ut hos er!

Ha en härlig trettonhelg och fira er bröllopsdag med många kramar!Du får en från mig såhär på distans! :))

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-03 10:44:36

Tack!

Och mysigare ska det bli. Vi är ju inte färdiga med köket än. Men Rom byggdes inte på en dag :)kram till dig

Postat av: wiper

Publicerad 2012-01-03 12:09:03

Vad många fina bilder att titta på och sånt härligt musikklipp. Kul att se dig här igen och tack för din fina kommentar. Jobbigt att ni drabbades av stormen. Vi hade det jobbigt här också när Gudrun var i full gång. Skönt att det inte blev några skador. Rolig bild på din man och vad fint det ser ut att bli.Grattis i efterskott på 9:åriga bröllopsdagen. Vilken fin kyrka och vad kul att du är kyrkvärdGott Nytt År

Varm kram

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-04 10:14:56

Hej där Wiper!Ja, det är ju du som lärt mig lägga in musikklipp. :) Tack för det! Ingenting är svårt när man lärt sig.Ja, det kommer att bli fint i köket när det väl blir klart. Eftersom vi bor så långt bort så tar det ju mer tid. Man varken orkar eller har råd att åka hit så ofta.I natt har det blåst som bara attan här och det regnar. Inget vidare. Men jag ska hämta maken vid bussen och det blir bra. :)

Tack för gratulationerna i förskott på vår bröllopsdag!kram till dig, du rara @>>------

Postat av: Gudrun Eriksson

Publicerad 2012-01-04 18:34:54

Förra vintern var bra mycket vackrare men jag vet inte vad jag föredrar för den var väääääldigt kall.

Jag oroade mig för några björkar vid stugan oxå men vad vi hört så står dom kvar.

Ha en mysig bröllopsdag!

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-04 19:40:20

Ja, håller med. Hemma i Robertsfors har det kommit mycket snö de senaste dagarna säger maken som kom tillbaka hit idag. Vi är också glada över att det inte är så kallt. Men du..vi har hela januari och februari kvar. Man vet aldrig.Vad skönt för er att höra att björkarna klarade sig. Vi ska då ta ner vår största till våren.Tack, rara du! Det ska vi ha ;)kram

Postat av: Kikkan

Publicerad 2012-01-05 17:08:52

God fortsättnig på 2012 & grattis på den nionde bröllopsdagen. Va synd att Era förkylningar kom tillbaka. Vi firande också nyårsaftonen olika till vad som var planerat. En av vännerna vi skulle till låg sjuk, så pytt-i-pannnan får vänta, vi åt Entrecote här hemma istället. Va jättefint det var hos Er med all belysning. Jag har städat bort julen idag, här sägs det vara otursamt att ha julgrejer kvar efter trettondags aftonen.. skråckfull ?? yes antagligen, plus att jag tycker att man verkligen ska hålla på seden där man bor. Kramar ♥♥♥

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-05 19:35:59

Hej Kickan! ♥Detsamma till dig/er!

Ja, du ser hur det kan vara. Det blir inte alltid som man tänkt, men vad gör väl det? Huvudsaken är att man har varandra. Vi får hoppas att inget tråkigt händer så man får vara tillsammans länge. :)

Tack för gratulationerna!Klart du ska sedan där du är. Här åker ju julen ut på 20:dag Knut.Många kramar så hörs vi!Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela