Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Bli världsförälder du också!

Publicerad 2012-01-07 20:14:39 i Allmänt,Nu har vi varit här på mon sedan juldagen. Dagarna går fort. Vi har inte varit friska, som jag sagt tidigare. Det var en ordentlig förkylning som slog klorna i oss. Det värsta var väl att den tog om. Men nu känner vi oss ganska bra i alla fall. Fast vad är egentligen en förkylning att gnälla över? Det går ju över. Och visst har man en och annan krämpa, men vad är väl det? Tänk, så många människor här i Sverige och ute i världen som drabbas av sjukdomar för att de inte har mat för dagen och inget tak över huvudet. Jag tänker också på dem som drabbas av krig, stora katastrofer och trauman. Vi är förskonade här.

Nu i helgen har UNICEF haft trailers om att bli världsförälder. Jag har tänkt mycket på det denna helg och förut också. Men jag har inte gjort något åt det. Det enda jag gjort tidigare är att skicka pengar när det varit särskilda
insamlingar. Jag är också med och skickar pengar till Postkodlotteriet. En del av de pengarna går ju till bra saker men det känns ändå inte helt helhjärtat eftersom man kan vinna där också.

Som Världsförälder kämpar man vid de utsatta barnens sida varje dag, året runt. Man är med dem vid katastrofer och man är med dem när de behöver hjälp med de mest grundläggande behoven under sin uppväxt – hela vägen från mammas mage och ut i vuxenlivet. Ens engagemang gör skillnad!
Jag har bestämt mig. Jag ska ge mitt bidrag till de här barnen.

Mina fina fyra barnbarn, pojkarna ...

 

... och mina bonustjejer, makens barnbarn ...... de har varit lyckligt lottade att komma till världen här i Sverige och att de är älskade av alla runt omkring dem och de inte saknar något.

Själv är jag också lyckligt lottad som får ha dem, mina barn, mina sonahustrur, min mans barn och hans sonhustru.

Jag känner mig också väldigt priviligerad över att jag har två hem att få vara i, en underbar man som älskar mig och att jag har så fina djur som jag har så stor glädje av. Mina vänner inte att förakta. Jag har allt som man kan önska sig och jag är tacksam varje dag jag får här i livet. Om mitt lilla bidrag kan hjälpa så kommer det att få mig att må ännu bättre.Tänd ett ljus i vintermörkret och försök njuta av stillheten!

  Kram från mig. 

Kommentarer

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2012-01-09 08:21:01

Vi har mycket att vara tacksamma över! Det finns så många i världen som har det svårt och inte minst då barnen. Jag har varit fadder för två barn i Indien under många år. Flickan gifte sig för nåt år sen och då hade vi under ca 15 års tid betalat för hennes välfärd och skolgång. Nu hoppas jag det går bra för henne.

Världsförälder har jag också varit under en tid. Men nu har jag fått göra uppehåll i just dessa åtaganden. Det finns andra som behöver bidrag.Det är viktigt att vi alla försöker att hjälpa till på något vis. Det ger dubbel glädje!Kram från mig! Skönt att ni blev pigga igen.

Barnbarn är lyckan i livet - du har många "lyckor"!

Postat av: wiper

Publicerad 2012-01-09 08:36:51

Vad jobbigt ni haft det med en sån förkylning. Skönt att ni alla är bättre nu. Vi är verkligen förskonade från mycket som händer i andra länder. Vad fina barnbarn och flickorna. Jag har alltid skänkt pengar genom att köpa på second hand och även lämna in. Dessutom till läkare utan gränser mm. Fint skrivet av dig. Rörande klipp.Ha en fin dag

kram

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-09 11:07:36

Skrivmoster

Hej, min vän!Vad bra att du har hjälpt till på det viset. Jag vet inte vad jag tänkt med men under många år så var jag ensamstående och då tyckte jag inte att jag hade råd. Sedan fick jag sjukpension. Visst hade jag kunnat lämna bidrag då för jag hade ju C också och vår gemensamma inkomst. Men, bättre sent än aldrig!Ja, jag har många lyckor :) Två av dem har vattkoppor nu. Men bra att de får det innan de ska börja skolan. Fast E. som hör till den andra Alnöfamiljen lär ju också få det och han går i ettan. Han lär inte bli så glad över att måsta vara hemma. H. får det säkert han också.Känns konstigt att vara hemma i Robban igen, men nu är det åter vardag.

kram till dig och E. @>>----

Postat av: Stintan

Publicerad 2012-01-09 11:11:15

wiperHej!:)

Tack för det! Måste ju ha en liten betraktelse ibland också.Ja, det känns verkligen bra att vara tillbaka på banan igen. Hade inte tänkt på att man skänker när man lämnar in på second hand och även köper där. Du ser vad som INTE finns i en virrpannas huvud skrattar Det har jag ju gjort mycket.kram från ett mycket snörikt Robertsfors

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela