Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Gardiner för fönstren

Publicerad 2011-09-19 15:41:32 i Allmänt,Ännu är det mycket som inte är klart i köket här på mon. Det ska upp skivor som ser ut som pärlspont och kakel, kakelbräda, knoppar samt handtag är inte på plats. Diskmaskinen ska kopplas in. Allt elektriskt är klart för den. Det ska sättas upp en passbit ovanför skåpen. Taklister ska upp och taket ska målas en gång till. Det ska bli downlights i det. Viking, vedspisen, ska på plats och den nya fläkten ska sättas upp mellan den och den elektriska spisen. Golvet ska läggas in också. Men trots att det är så pass mycket kvar så börjar det se klart ut. Hur kan det komma sig?

JO, DET BEROR PÅ ATT JAG HAR SATT UPP GARDINER!

Allt ser mycket bättre ut då. Knepigt, men så är det.

Ovanför diskbänken så har jag satt upp en kappa av Marimekkotyg. Det är så vackert. Det finns på kökssoffan också.
Det nyinsatta fönstret här saknar spröjs. Men när vi åker ner till helgen så ska den också upp.
Gardinen är min gammelmormors brudlakan som jag har gjort en kappa av samt sytt på "kjolar".
Spetsarna längst ner på kappan och på kjolarna fick jag för länge sedan av min farmor. Jag har tidigare
haft den här gardinen i stugan i Gavik men nu passar den ju jättebra här.

När vi var nere på mon förra helgen så var det högvatten i älven. Maken skulle dra upp båten och tyckte att det var bäst att ta på sig stövlarna för ändamålet. Men han hade lika bra kunnat gå i skor för det var så mycket vatten nere på platån så det gick honom ovanför knäna. Men så var det också klass 1-varning där nere vid mynningen av Ångermanälven.

Vi hade en verkligt trevlig lördagskväll när vi var där nere. Hembygdsföreningen hade ordnat med surströmming i hembygdsgården. Där träffade vi några kända sedan förut men också några som vi aldrig tidigare träffat. Det är alltid roligt med nya bekantskaper. Eftersom vi ska flytta dit så kan det ju vara kul att ha några vänner alldeles inpå knuten.

Men det har kommit litet smolk i glädjebägaren. Nu är Botniabanan försenad med sin sträckning från Sundsvall upp till Umeå. Det är på Ådalsbanan som man inte får ordning på problemet tydligen. Dessutom så kan det franska företaget som levererar signalsystemet inte få ut sina grejer i tid. Det var tänkt att tågen skulle börja gå vid årsskiftet 2011-2012. Nu ska de köra tågen utan passagerare då och inte börja med persontrafiken förrän i augusti 2012. Vi får väl se om det ens är klart då. Man börjar ju undra. Men vi ska inte misströsta. Någon gång blir det ju klart och vi sitter inte i sjön.

Njut av de fina höstfärgerna ute och tänd ljus inne!

 


Kram till dig från mig, Lillemor

Kommentarer

Postat av: Kikkan

Publicerad 2011-09-19 22:27:42

Va fint det blev med gardiner, jag har en av min mormors överlakan med hennes virkade spets på, som köksgardin kappa i föstret. det har suttit där i många år & det är ett 'söder' fönster så törs knappt tvätta den längre.. Men jag har ett lakan till så det får nog bli en ny gardinkappa snart. Åhhh så gott med surströmming.. måste kolla med den svenska mataffären inne i London om se om de har några burkar. Skypade med "Mrs Florida" i kväll & hon hade tydligen också ätit lite av den härliga Norrländska delikatessen här om dagen.

Tycker det verkar så himla trivsamt i Ert hus med alla detaljerna m.m.. Gillar att titta på bilderna Du publicerar. Många kramar ♥♥♥

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-09-21 17:19:35

Hej Kikkan!Tack för komplimangen!Vad kul att du också har anammat idén med att göra gardiner av gamla lakan! De blir ju så fina :)Jag skulle ha träffat Floridatjejen när hon for förbi här men tyvärr så fick jag andra förpliktelser.Du ska absolut se till att få tag på surströmming. Om de har Oskars ska du ta den. Absolut bäst, tycker jag. Har prövat flera i år, men tycker den var bäst. Nu har jag ätit det 3 ggr så det får vara bra. Nån måtta får det vara! skrattar

Fast jag vet ett par som tänker bjuda oss på strömming för hon undrade när vi skulle vara hemma i Robertsfors så vi fick äta surströmming hos dem. När det blir bestämt när vi ska träffas ska jag be henne ta något annat. Både Christer och jag är less nu. Fast han har bara ätit 2 ggr.

Sist jag åt så hade vår Husmodersförening blivit bjudna till Lövånger (i måndags), Men det var trevligt och bra underhållning; 2 mån som spelade dragspel, allsång och den ene av männen berättade roliga historier och sjöng visor på mål. Allt förstår man ju inte, men nästan. De var från Burträsk. Det är ju där de gör den underbart goda Västerbottensosten :))Tur att jag hade konsertpropparna med mig. Du kan ju själv tänka dig hur surrigt det blir när nästan 50 damer sätter igång. Jag har svårt med ljud sedan jag fick min whoplashskada. Igår var jag helt slut, men det känns bättre idag. Ska på gospelövning ikväll. Jättekul!Tusen kramar till dig vännen ♥

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela