Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Mysig helg

Publicerad 2011-09-25 16:26:06 i Allmänt,

Vi kom ner till mon på torsdag kväll. Det hade regnat men var uppehåll när vi väl var nere här.
Det är otroligt vad mycket regn det har kommit! Men vattnet står i alla fall inte lika högt som när vi var här sist för två veckor sedan.

På fredagen så uträttade vi en del ärenden inne i Kramfors. Bl. a så köpte jag presenter.  Det fick bli från Keramik-Stinas alster. Tur att hon lämnat in litet grejer i sta´n!

Jag köpte ett kakfat på fot och en liten skål som man kan ha socker eller tepåsar i.Så här mysigt är det utanför Stinas verkstad/butik i Vännersta som ligger i Nordingrå. Gör gärna ett besök där under sommarmånaderna!

Christer monterade min drömlampa ovanför soffbordet i vardagsrummet. Det blev så fint. Tyget är så tunt så det fladdrar sakta när man har värmeljusen tända på bordet. Jag är så nöjd. Så här känner jag för min man: Han förverkligar alla mina idéer.

 
.

På kvällen gick vi och hälsade på några grannar, Björn och Gunilla, som bor i ett jättemysigt torp på gångavstånd från oss.Igår, lördag, åkte vi upp till Sollefteå för att gratulera Anita Åström, min vän sedan många, många år. Hon fyllde 50 år i fredags. Hipp, hipp, HURRA!    Vi var tidiga så vi fick ha henne för oss själva. Senare på dagen skulle det bli öppet hus.


När vi fått fika och pratat av oss så for vi till en annan av mina "gamla" vänner, Lena Krånglin.

Hon fyllde 50 år i augusti men då hade vi ingen möjlighet att gratulera henne live. Min amerikanska kusin och hennes man var här då.
 
Men igår skedde det.           HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!

Hon har övertagit sitt föräldrahem, en gård som ligger i Forsås, cirka 2 mil från Ramsele. Vi hade aldrig varit dit och det kändes som ett äventyr att komma dit. Det ligger mitt ute i ingenstans. Hon driver gården tillsammans med sin son Christoffer. 
 


På gården har de 12 gotlandsfår, tupp och hönor, bin, en kennel samt en katt. Jag tycker de gör det jättebra.Biodlare har hon också blivit. Trevligt! Hon hade fått 65 kg sedan midsommar. Vi fick en burk med oss hem. Till henne hade jag köpt ett stort, ihåligt stålhjärta med små glaspärlor runt att hänga i fönstret. Det finns också en glasskål inne i det och där ska man ha ett värmeljus.Det passade bra till Lenas fina gardiner i köket. En vacker löpare i plommonfärg samt en glasljusstake på hög fot i samma färg fick också bli presenter till henne.    Hon blev så glad. Baggen i fönstret är en present som hon fick av mig när jag flyttade från Sollefteå. Det är en vädur och jag är ju det. Jag ville ju inte att hon skulle glömma mig.
Vi blev bjudna på kålpudding gjord av älgfärs. Älgen hade Christoffer varit med om att jaga. Hon hade gjort en underbart god tårta av hemägg, en marängtårta. Vi hade en trevlig stund tillsammans innan vi åter begav oss hem till vårt älskade mon. 

Tuppen hade fullt sjå!Hej då Forsås! Vi kommer snart igen.

Idag har maken fortsatt att dra det elektriska. Det är mycket med det när man ska byta ut allt i ett gammalt hus.
Vi har tagit in utemöblerna och grillen och det känns litet vemodigt, men det var dags nu.Solen sprider sitt guld över älvens vatten på mon när vi just ska ge oss av hemåt mot Robertsfors.


Sköt om dig där ute! Kram till dig från mig, Lillemor

 

Kommentarer

Postat av: Lena K

Publicerad 2011-09-25 21:49:17

Men Lillemor, vilken trevlig blogg du har! Och va fint du skrev om oss och Forsås! <3 Kramen!

Postat av: Kikkan

Publicerad 2011-09-26 00:15:06

Varje gång jag kikar på Din blogg känns det precis som när man tittar i heminrednings tidningar. Trist när det blir höst & man tar in sommargrejerna från trädgården, men tiden rinner ju iväg så snabbt att snart är det ju vår igen.. Ha en trevlig vecka. London kramar från ett nästan sommar varmt London ♥♥♥

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-09-26 09:36:30

Lena!Så du visste inte att jag har en blogg?

Jag har två skrattar Den här är bara om livet på mon. Ännu en gång: Tack för en mycket trevlig dag/kväll hos er i Forsås! Hoppas att du snart kan

komma och hälsa på oss på mon.kramen

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-09-26 09:45:54

Hej Kikkan!Tack för komplimangen! Men du vet, jag gör ju bara det bästa av vad som fanns i huset när vi köpte det samt med litet från stugan i Höga Kusten. Men det är det lilla för jag lämnade en hel del där p.g.a. att jag inte kunde förvara det någonstans.

Det kommer att kännas mer inspirerande den dag vi kan flytta ner till mon och vi kan ta med de möbler vi har hemma i Robertsfors. Eftersom vi inte riktigt vet när det blir så ids jag inte hålla på att måla möblerna i köket t.ex. Men kökssoffan ska i alla fall få litet färg på sig för den ska vi kanske ha kvar där. Vi får se. Men det är ju inte så på pillrigt att fixa till den. Den får bli litet

chabby chic-vit.Idag ska jag räkna åt NTF. Vi ska se hur många som har bilbälten och hur många som är utan, kvinnligt/manligt osv. Det blir intressant att se.Ska läsa din blogg när jag kommer hem därifrån. Ha det så gott nu!kraaamar

Postat av: skrivmoster

Publicerad 2011-09-29 13:07:45

Alltid lika roligt att läsa i din blogg vad som händer och sker på mon och i omgivningarna.Trevligt att saker och ting kommer på den plats man tänkt och blir som man drömt om.Ha det fortsatt gott och jag följer era framsteg i huset vid Ångermanälven. Så vackert!!

Kram från regniga norr

Postat av: Buttons

Publicerad 2011-10-02 08:11:04

tjusiga bilder och så vackert hemma hos dig. Fonten du använder nu är mycket svår att läsa eftersom mattes ögon är kassa...........blötpussar

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-10-02 16:39:44

Skrivmoster ...Kul att du tittar in till mig! :)

Ja, man gör ju så gott man kan av det man har där nere. Men jag längtar tills vi kan flytta ner så jag kan forma allt som jag egentligen vill. Det känns egentligen som ett provisorium nu.Christer sitter just nu och ritar på utbyggnaden på datorn. Vardagsrummet kommer att bli dubbelt så stort och så får vi ett sovrum nere. Det kommer att bli jättebra.Nästa gång vi far ner ska vi göra klart med monteringen av luftvärmepumpen.Kram till dig och E från oss. Här lyser solen just nu och ikväll ska vi gå på teater // Lillemor

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-10-02 16:41:52

Kära Floridatjej! :))Är du kvar i Svedala?

Det är nog dags att skaffa nya glasögon ler... det är bara att insekramen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela