Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Luftvärmepumpen på plats

Publicerad 2011-10-19 12:45:35 i Allmänt,

När vi kom ner till hit till mon på fredagskvällen vid halvsextiden så välkomnade huset oss med den nya belysningen under takfoten. Eftersom det inte finns någon gatubelysning här nere så gör det ju mycket för trivseln. Maken har satt en timer på den så den går igång klockan 5 på eftermiddagen och lyser till midnatt. Därefter går den igång klockan sju på morgonen och lyser till nio. Grannarna tycker att det är så trevligt att se att det lyser hos oss när vi inte är där.Förra helgen när vi var här nere på mon så skulle maken montera klart luftvärmepumpen. Tyvärr så funkade den inte. Det kändes då verkligen inte roligt. Vi har ju 24 mil enkel resa hit ner från Robertsfors. Han är elingenjör och förstår sig på sådana här grunkor. Men trots det så fick han felsöka länge innan han kunde konstatera vilket fel det var. Det var kretskortet i den yttre delen. Då blev det ju heller inte någon kommunikation mellan den inre och den yttre delen. Men det var ju bara att se glad ut och reklamera pumpen. Det blev inte heller några problem med det. När vi kom ner så låg paket redan hos ICA-Rosen i Nyland. Vi hämtade den på lördagen och då fungerade allt efter det att han satt in det nya kretskortet. Total lycka!Nu sitter den där på väggen och alla är nöjda.

Vi hann med litet annat också:Knoppar och handtag kom på plats. Kanske kaklet kommer upp nästa gång vi kommer ner. Spisen ska stå mot hörnskåpet och där spisen står nu ska Viking stå. Jag längtar tills vi får vedspisen på plats.
Det kommer att bli mysigt att tända i den på morgnarna. Annars också för den delen. Men tänk, att elda i spisen och sedan äta frukost och läsa tidningen! Det blir mysfaktor nr.1.

På lördagskvällen var vi bjudna till vår goda vän Inga-Britt på middag. Hon bor inne i Kramfors. Som vanligt hade vi en mycket trevlig samvaro. Hon är duktig på att laga mat så det hade vi sett fram emot hela dagen. Vi blev inte besvikna.

På söndagen monterade Christer ett skåp som vi har ställt i hallen. Där fanns förut ett rangligt telefonbord med en låda. Det var inte så lätt att hitta något att ha där fär det fick bara vara 40 cm brett. Men jag hade hittat ett på IKEA. Det är egentligen ett badrumsskåp men det passar bra där i hallen, tycker vi.Glaset är blästrat och det är ett riktigt vackert mönster. Jag ska sätta ett vitt tyg på insidan så man inte ser vad som finns inne i skåpet. Vi har inte så mycket förvaring här nere än så man får tänka ut kluriga lösningar.
Trappan ska målas vit men det får bli till sommaren. Badrumsdörren i bakgrunden ska vi spraymåla vit och det ska läggas ett nytt golv som också ska läggas i köket.Det här är inte hos oss men golvet ser ut så här.Den löstagbara spröjsen på nya fönstret kom också på plats efter det att jag hade torkat det. Salningen runt fönstret ska också göras samt målas. Åh, vad allt tar tid! Tur att jag har en sådan händig make!

Vi fyllde på matförrådet åt småfåglarna också. Två stora talgbollar satte vi upp i en syren utanför köksfönstret. De behöver mat nu för på både på lördag och söndag var det -4 grader på morgonen. Snart kommer snön.

En helg från fredagskväll till söndag eftermiddag går fort och efter att ha ätit middag klockan fyra så packade vi in våra fyra birmor och Elvis i bilen och åkte hem till Robertsfors. Det känns alltid så vemodigt att åka ifrån mon.

Tänd ett ljus och låt det brinna!

Kram till dig från mig

"I ett soligt sinne är det alltid sommar"
© Lillemor

Kommentarer

Postat av: wiper

Publicerad 2011-10-20 13:02:08

Vilket fint hus ni har och vad häftigt det ser ut med belysningen under taket. Vad bra att din man är elingenjör när ni bor så till som ni gör. Synd att det blev ett sånt jobbigt fel. Vad skönt att allt ordnade sig till slut. Ni har det verkligen fint inomhus också. Gillar dom vackra fönstren och vilken fin gardin längst ner. Är Elvis en hund? I så fall har den ett läckert namnHa nu en fin dag

kramar

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-20 13:55:53

Hej!Ja, det är fint. Vi bor inte där permanent ännu. Vi bor i Robertsfors. Det här huset köpte vi strax efter midsommar i fjol och håller på att rusta upp det. Vi tänker flytta ner permanent så fort Botniabanan går i sin fulla sträckning. Då kan maken åka från hållplatsen vid Kramfors/Sollefteå flygplats. Det kommer inte att ta längre tid att åka den långa sträckan med tåg än det gör att åka 6 mil med buss från Umeå till Robertsfors, där vi bor. Han arbetar inne i Umeå.Ja, gardinen är ett brudlakan som jag ärvt efter min gammelmormor. Det är roligt att ha kvar den. Den breda spetsen var på lakanet men de andra har jag satt dit. De har min farmor virkat.Han är händig min man och det är ju bra. Renoveringen skulle ju bli mycket dyrare annars.Ja, Elvis är en hund. Jag har skrivit ett litet kåseri om honom i min andra blogg. Det hände i morse :)http://silfverstinta.blogg.sekram till dig och ha det så bra!

Postat av: Kikkan

Publicerad 2011-10-20 23:01:45

Som vanligt full av beundran av allt fint Ni gör med huset. Kramar ♥♥♥/ Kikkan

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-21 11:04:08

Hej Kikkan!Det var snällt sagt!

Nu har vi lagt på vinterdäcken här. Vi har inte fått snö än ... men tro mig ... den kommer snart.kram till världens go´aste Kikkan

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2011-10-22 09:23:12

SÅ fint med belysningen!

Ni är flitiga och duktiga att renovera och få klart. Jag är imponerad!Skönt att det löste sig med värmepumpen. Händig man är alltid ett plus!!Ha det så gott och jag förstår att ni längtar till mon!Kram och trevlig helg till dig och "den händige"!!

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-22 10:40:16

Ja, det blev verkligen bra. Den lyser när vi kommer ner mot kvällssidan. Ser välkomnande ut.Bra att kunna ringa eller messa ner till pumpen och även det andra systemet (vattenburet). Vi har bara +5 annars. Så pass att det inte fryser i systemet.Kram till er båda :)

Postat av: optimist

Publicerad 2011-10-26 21:12:30

Men så fint. Där skulle jag trivas, både invändigt och utvändigt. Jag kommer själv ifrån Ångermanland och längtar ofta tillbaka till mina rötter.

Roligt att jag kom in på din blogg och fick njuta lite.

Tycker att ni är så duktiga och kreativa att göra det snyggt och ombonat, eller mysigt kanske det heter.

Ytterbelysningen var en höjdare.

Kram!

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-27 10:33:19

Hej!Varifrån i Ångermanland kommer du? Jag är från Härnösand.

I området nere på mon jag bott i 13 år och arbetat i 18 år. Det känns som att komma hem när man är där nere. Jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi kan flytta dit ner permanent. :) Det beror på Botniabanan.Tack, för att du tycker att vi gör det fint!

kram

Postat av: Eva

Publicerad 2011-10-27 12:22:05

jättefint! Påminner hemma hos mig på landet i västmanland;-) kram från eva

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-27 12:41:30

Tack, Eva!Ska kika in till din blogg.

kram tillbaka

Postat av: optimist

Publicerad 2011-10-27 17:50:25

Jo, jag kommer ifrån Trehörningsjö en ort sex mil norr om Örnsköldsvik.

Min bror bor kvar på¨föräldragården så jag åker upp i bland och hälsar på, var där i juli i år, för att fira min 70-års dag.

Jag "hittade" dig på grund av att du hade skrivit en sådan fin kommentar hos någon, kommer ej ihåg vem nu, så jag blev nyfiken.

Kram.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela