Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Höst på mon

Publicerad 2011-10-09 10:17:15 i Allmänt,

Nu är vi åter här.


 
Vi kom ner rätt sent för Stintan hade gått och gömt sig hemma i Robertsfors när det var dags för mig att börja packa in i bilen och fara in till Umeå för att hämta maken. Jag har lärt mig att alltid ta henne först, men den här gången måste hon ha anat något för hon bara försvann. Det finns en hel del ställen att gömma sig på i vårt hus. När jag hade gått runt tre gånger så satte jag mig i vardagsrummet och satte på TV:n. Hon brukar komma och lägga sig i mitt knä när jag ser på TV. Men icke! På fjärde varvet hittade jag henne i makens arbetsrum på en hylla under skrivbordsskivan. Längst in i hörnet hade hon gömt sig! Man undrar just vad som försiggår i huvudet på en katt. Klart hon visste att vi skulle iväg. Men hon säger aldrig något när vi åker bil utan somnar i sin bur och hon trivs jättebra här nere. Så jag förstår inte det där.

Cody konstrade också. Han spärrade ut alla fyra benen och för mig kändes det som om han hade åtta. Tills slut fick jag in honom i hans bur. Alldeles svettig var jag! Med Figge var det inga problem, trots att han verkligen inte gillar att åka bil. Han har nu varit tillbaka hos oss i ett år och det går bättre. Men den här gången skrek han och gormade nästan hela vägen. Det är 24 mil! Tur att man kan koppla bort det. Clintan och Elvis åker tillsammans i hundburen. De kurar ihop sig tätt intill varandra och är så förnöjsamma.

Ja, så var alla på plats och jag kunde lasta in det lilla jag skulle ta med. Men handla för helgen hann jag inte för jag skulle vara i Umeå klockan fyra. Maken och jag skulle fara till ett ungt par som fått en liten Lukas. Klart att vi skulle önska honom välkommen till världen!Vi blev inte länge där men vi hade handlingen kvar så det fick bli på Willys i Ö-vik och vi tog en hamburgare på Big Mac. Ingen pommes för mig dock. Det fick bli en Angus rätt och slätt men utan bacon.
Det hade börjat regna ordentligt och det var mörkt ute så vi åkte E4:an ner till Gallsäter och åkte över Lugnvik.
Den nya fasadbelysningen ner mot älven lyste fint och vägledde oss in när vi äntligen kom ner hit till mon. Tänk, att man är så priviligerad att man får ha två hem! Vi trivs så bra här.

Maken hade köpt italiensk chorizo och så här kärvänligt blev det mellan honom och Elvis när Elvis tiggde korv.Annars är Elvis inte så pigg på att dela ut pussar men när husse har en korvbit mellan läpparna så kan han inte motstå :) Han bara älskar korv!

På promenad i ett vackert höstväder:Oves lönn lyser vackert röd/grön i solskenet.Figge hänger med på promenaden.Solen glttrar vackert på älven.Vart tusan har hästarna tagit vägen? Det är ju tomt i hagen.Årets sista klöver. Det känns litet vemodigt.Vackra höstfärger.

Surströmming hos grannenPå lördagskvällen var vi bjudna till vår granne Ove på surströmming. Det blev en trevlig tillställning. Han hade dukat ute på glasverandan och satt på infravärmen där. Det var dock litet kallt men jag förstår att han inte ville ha in lukten i huset.
Vi hade tagit med oss hackad gul lök, purjolök, skivade tomater och gräddfil för det hade inte han hemma. Han brukar inte äta det till utan bara potatis och tunnbröd. Nu fick vi lära honom något nytt och han gillade det. Självklat blev det öl och några nubbar till detta och vi sjung litet snápsvisor också.

Ove är 81 år men väldigt pigg. Han köpte stället när han blev pensionerad. Han är född i Prästmon men har bott i Stockholm sedan han var 16 år. Han bor här på mon från i början av maj och åker hem nu på tisag.

Ja, tiden går fort på mon. Vi hade gärna stannat en vecka till men det gick ju, så klart, inte.

Sköt om dig där ute! Kram från mig.Kommentarer

Postat av: skrivmoster

Publicerad 2011-10-11 09:48:49

Så många vackra bilder från hösten där på mon! Men himmel och pannkaka - du har ett helt zoo med dig när du åker iväg! Jag beundrar att du orkar, men är man djurvän så är man. Själv är jag rätt reserverad mot närgångna djur. Vill helst ha dom på avstånd. Det betyder inte att jag inte tycker de är söta och rara, det är mig det beror på - att jag alltid haft en viss "rädsla" för djur som vill komma för nära.Syrran i Ö-vik har också en Birma och hon är kelig men samtidigt tuff. Jag ser helst henne på avstånd!Förstår att ni gärna velat stanna kvar i denna fina miljö. Men en dag så ...

Kul också att läsa om besök av barnen - både stora och små!Ha det gott i höstfärgerna! Kram!

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-11 10:12:20

Hallå där!Ja, det var vackert där nere nu.

Maken får nog fara ner ensam till helgen för jag ska tjänstgöra i kyrkan. Han måste åka ner för det var fel på kretskortet till luftvärmepumpen han har monterat in. Så himla onödigt! Han fick sitta i många timmar framför datorn för att se hur han skulle felsöka. Jag hade trott att han skulle hinna koppla in diskmaskinen.Det var inte meningen att vi skulle ha så många djur. Vi hade Stintan och Clintan först. Clintan är hennes första unge i första kullen. När vi flyttade tillbaka hit till Robertsfors för drygt 3 år sedan så ville jag ha en hund. Då måste man ju gå ut på promenader och kan inte skylla på att det är dåligt väder :)Men så hände något som gjorde att vi fick lov att ta tillbaka Figge som är från Stintans andra kull. Jaha, då var vi plötsligt med tre katter.

Dotra fick ändrade familjeförhållanden i somras och ville att jag skulle ta emot Cody, som kommer från första kullen. Självklart! Så där är vi nu. Han lär bli kvar här tror jag.Vad tråkigt att du känner så för djur. De kan verkligen ge en mycket glädje.Ja, jag vet att de har en birma. Våra är inte tuffa alls. De är väldigt sociala och trevliga. När nu Cody kom tillbaka till oss i augusti så hälsade de honom välkommen som om han aldrig varit borta något från oss. Figge hade aldrig träffat honom eftersom han är från den andra kullen men han var snäll han också.Idag har vi fint väder i Robban. Jag ska på stickcafé. Jag nämnde det för min reumatolog när jag var dit för en vecka sedan och hon sa att jag skulle akta mig för att säga det till arbetsterapeuterna ... haha ... inte bra för lederna i händerna ... men det ÄR ju så roligt!Kanske kan det bli ett eller två fönster som blir putsade också. Inget mer, men nu är det hög tid. Snart är det för kallt att göra det.kram till digPostat av: Kikkan

Publicerad 2011-10-11 21:27:43

Åter igen jättefina bilder. Vi har också fått det lite svalare nu, men idag var det +18.. Löven byter till höstfärg i alla fall, men frost & minusgrader etc kan dock vänta. Kramisar ♥♥♥

Postat av: Stintan

Publicerad 2011-10-12 14:11:08

Tack för det!Vad härligt det måste vara att ha så varmt ute nu.

Idag för ett år sedan kom den första snön. Det du! Och den låg kvar också! Det var inte kul alls.Idag har vi ingen sol och bara +4. Det blåser också. Jag var uppe tidigt för jag skulle skjutsa maken till Taxi för han skulle hämta något som kommit med bussgods. Då var det -2. Så vi vet vad vi har att vänta oss här uppe.

Vinterdäcken ska på i morgon.Till helgen åker vi ner igen för det var fel på kretskortet till luftvärmepumpen han satt in. Man blir besviken när det är fel på nya grejer. Nu bara måste vi ner. Den här helgen hade vi tänkt stanna här hemma och göra klart på gästtoaletten.Ha det gott bland dina vackra höstfärger!

kramenStor, varm kram till dig.

Postat av: Kerstin

Publicerad 2012-11-05 12:28:40

Tack för att jag fick titta in underbara människa.<3

Svar: Det var så roligt att du ville titta in! Jag delar gärna med mig av vårt arbete på huset där nere samt vad vi gör där.
kram
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela