Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Vi föll direkt!

Publicerad 2011-03-15 12:34:24 i Allmänt,Huset på mon.


Husets fasad mot söder. Badrummet är till höger. Uppe vid balkongen ligger ett sovrum, det största.


På midsommardagen 2010 för vi då ner till Fröksmon, eller mon som vi säger, och tittade på huset som jag hade sett på Blocket. Lars Mellberg, som sålde huset å sin mors vägnar, välkomnade oss med kaffe och fikabröd. Vi hade ju åkt 23 mil och varit och tittat på ett annat hus också så det smakade verkligen gott. Det kändes mycket välkomnande.

Vädret var till sin fördel och solen glittrade på älvens vatten nedanför huset. Allt kändes perfekt!
Tomten är stor och vi gick runt och tittade på den sedan vi fikat och tittat inne i huset. Det är en hel del trän som behöver tas ner där. Men det är bara positivt för vi måste byta ut två fasader och då kan vi byta till oss virke på sågen hoppas vi. Det finns ett uterum på gräsmattan. Det tänker jag ta på mig som mitt projekt och måla och göra fint och mysigt. Så här ser det ut nu.


Uterummet


Vi gick vidare på tomten och Lars visade oss matkällaren. Den är stor och har två slussar.
Det blir perfekt att ha grönsaker och annat i den den dagen vi ska bo där på heltid.


Matkällaren

Man ser också förrådet på bilden. På baksidan av det funderade vi direkt på att bygga en altan så man kan sitta där och se på älven. Det skulle bli jättemysigt! Att ha grillplats där och ett sommarkök vore helt idealiskt.Verkstaden

På tomten står också en verkstad på 60 m2. Den har en gång i tiden varit en matsalsbarack till skolan uppe i Styrnäs. Inte den nyare skolan, utan den uppe vid kyrkan. Det känns ju litet kul för en fröken som jag.


Köket

Så här såg köket ut när vi kom dit. Köksbänken är väldigt låg. Var folk kortare förr? Tror inte det. Himla obekvämt i alla fall! Det måste vara en karl som kommit på den höjden. Förr i tiden så hjälpte de väl inte till så mycket i hushållet.


Utsikt

Till vänster nedanför uthuset finns en smörjbrygga. Den ska vi ta bort för inga moderna bilar kan köra ut på den. Dessutom är den murken i virket. En grillplats där med uppmurad grill vore inte dumt.

Vi bestämde oss på en gång för att köpa huset. Vi ville ha tillträde redan helgen efter. Lars trodde väl inte att det skulle gå så fort så han blev litet förskräckt.  Hur skulle han hinna tömma huset? Det var ju fullt av grejer. Men då sa vi: "Tag reda på mammas kläder så fixar vi resten om vi bestämmer oss för att köpa huset."
Vi ringde under veckan och förhandlade om priset. När båda parter var nöjda så slog vi till. Så blev det.
Nu börjar äventyret!

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.

Kommentarer

Postat av: Bitte

Publicerad 2011-03-17 12:31:38

Hej !Vilken underbar sida du gjort.

Huset ligger verkligen bra till

helt underbart ställe ni hade verkligen tur.

Hoppas ni och djuren kommer att trvas där.

Kram Bitte

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-03-17 13:05:42

Tack Bitte!

Jaa, det ligger verkligen fint till.

Det ska bli roligt att fixa till där.

Vi ska fara ner idag. :)

kramPostat av: Pia

Publicerad 2011-03-25 16:27:10

Härliga bilder och det verkar som ett underbart smultronställe som ni hittat..

Sv: Stugan behöver ska inte ligga vid havet och behöver inte ligga i närheten av Umeå.. Men max 1,5 timmes restid får det vara.. Någon stuga blir det inte förrän tidigast nästa sommar..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela