Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Vedspis

Publicerad 2011-03-24 09:35:27 i Allmänt,


Viking 30

Jag har alltid vurmat för att ha en vedspis i köket. Jag tycker att det är så härligt att få tända i den på morgonen. Det sprakar och låter om veden och värmen sprids så gott i köket. När vi bodde i vårt stora hus i Sollefteå så hade vi en vattenmantlad vedspis i köket. Det var stort och man kunde ha det där. Men nere på mon så passar det bäst med en liten svart vedspis i gjutjärn. Vi har sett i inredningstidningar hur fint det ser ut och vi har fantiserat fram och tillbaka. Min bror har en stående på deras ladugårdsvind och vi blev erbjudna att köpa den för en billig penning. Tyvärr så är den för stor för köket på mon. Det är ju ganska litet. Det har funnits vedspis där en gång i tiden, men den åkte väl ut när elspisar blev moderna.

Efter mycket funderande så hittade vi till slut den här fina spisen. Den heter Viking 30 och är bara 30 cm bred. Å andra sidan så går den ner till golvet. Fördelen med den är att man också kan se elden. Det är mysigt, tycker jag.Så här ser den ut i olika interiörer:

Det finns en kokplatta på den och det är ju bra för då kan man även laga litet mat på den.

På Blocket såg jag att det var en företagare i Sundsvall som annonserade att han hade extrapris nu på Viking 30. Jag ringde och istället för att betala 15 400 kronor så fick vi den för 13 000 med fri hemkörning.  Man blir bara så lycklig när man har ett sådant här flyt som vi har haft nu. Den kommer att passa jättefint i vårt nya kök där nere på mon för det kommer att bli ett lantkök.

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.Kommentarer

Postat av: Inger

Publicerad 2011-03-24 10:22:02

Hej Lillemor! Det är så himla trevligt att läsa i din blogg, jag njuter!Vilken fin vedspis, jag visste inte att det fanns sådana smala! Härligt också att elden kan ses, det är en fin mysfaktor, detta och den goa värmen som blir av en vedspis.För att inte tala om doften av ved!

Ni kommer att få SÅ mysigt i ert framtida boende!

Kram, Inger

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-03-24 12:41:27

Hej!Vad roligt det känns att du tycker om att läsa i bloggen. Jag har en till också:http://silfverstinta.blogg.seJa, visst är vedspisen fin! Och inte tar den någon plats heller.

Det kommer att bli jättebra allt på mon :)

Det är så vackert där vid älven.kram till digPostat av: barbro hurtig/hurma

Publicerad 2011-04-27 17:29:01

den passade ju perfekt där, jag har en lit större en Triolia, skönt med vedspis. är ju uppväxt med det och så gott som alltid haft det, man får värme att hugga veden och sen i köket jag lagar och bakar bar i den för tycker elspisen är kass, sen går den bar på tvåfas min dotter blev en aning arger när hon bakade buller, då hob bodde hemma, för det blev aldri nån färg på dom. naj tacka vet jag vedspis...

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-04-27 18:20:35

Ja, tacka vet jag vedspis ... jag hade en Wamsler ... en vattenmantlad..i stora huset i Sollefteå. Det är så mysigt att tända elden på morgonen medans kaffet kokar :) ..den här är gjord så att man ser elden upptill

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela