Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Vårt nya fritidshus/blivande hem

Publicerad 2011-03-14 13:41:52 i Allmänt,


Stilla ro över Ångermanälven


Jag är från Härnösand och har levt mestadelen av mitt liv i Ångermanland. Under 13 år bodde jag i Bollstabruk och arbetade där i 18 år. I 18 år bodde jag i Sollefteå. Det innebär att jag bott vid Ångermanälven i 31 år. Älven har blivit en del av mitt liv. Jag har ju också bott vid havet, men inte lika länge. Nere i Sandslån slutar älven och där övergår den till en lång havsvik. Många säger att både Sandöbron och Höga Kustenbron är broar över Ångermanälven, men det stämmer inte.

Jag bor nu i Robertsfors, 6 mil norr om Umeå. I somras kom maken och visade mig en annons på Blocket om ett hus som var till salu i Frök. Litet förvånad blev jag allt för vi hade då ännu inte sålt vårt lilla torp i Risböle. Jag ville också se om jag kunde hitta något och fann då ett annat. Vi hade goda vänner här från Nyland över midsommar och bestämde att vi skulle slå följe med dem och åka ner och se på husen. Det som maken sett var inget för oss men det andra föll vi för direkt.

Själva huset är inte särskilt märkvärdigt och det är väldigt litet men det har ett fantastiskt läge vid vattnet. Det ligger på Fröksmon och där finns 8 fastigheter. De ligger långt från stora vägen så man hör inget från den. Det är bra för oss som har djur också. Man kan släppa ut både Elvis och katterna där utan att vara rädd för trafiken.

Vi har nu bestämt att vi ska renovera huset och bygga till det för att så småningom, när maken får pension, flytta dit.
Jag tänker skriva i den här bloggen vad som hänt och händer nere på mon och hur våra tankar går gällande renovering och utbyggnad av huset. Jag kommer också att ta bilder allteftersom och lägga in.


Huset nere på mon

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.

Kommentarer

Postat av: cilla

Publicerad 2011-03-14 14:43:51

Så otroligt roligt att få följa med på den resa ni ska göra. Det är ju så intressant med hus och renoveringar. Jag önskar er lycka till och så småningom välkommen hem.

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-03-14 14:54:36

Vad roligt att du tycker det Cilla!

Vi har allt varit nere i Kramfors och köpt litet grejer dit. Ja, en gång träffades vi ju också där :)Tack för välkomnandet! Det ska bli kul att få börja göra iordning där nere.

Postat av: ingmarie

Publicerad 2011-03-14 15:04:40

vad roligt med din blogg , den ska jag följa

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-03-14 15:10:04

Vad roligt Ingmarie!

Vi får se vad det blir av den

Postat av: Pia

Publicerad 2011-03-14 16:42:05

Vilken otroligt härlig bild!!! :o)

Hit in återkommer jag..

Kram!!

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-03-14 17:00:58

Du är så välkommen tillbaka Pia :)

kram

Postat av: Pia

Publicerad 2011-03-14 18:35:29

Tack för dina fina ord om min bild.. Kram!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela