Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Värmesystemet på mon

Publicerad 2011-03-29 11:09:20 i Allmänt,

Vi har vattenburet värmesystem. I badrummet samt ett element i köket är det elradiatorer. I höstas så fyllde vi systemet med propylenglykol för att det inte ska frysa om något inte funkar. Christer har ordnat med en "vakt" som reglerar värmen på mon. Han har satt in den på +5 grader. När vi inte är där så ska den temperaturen hållas. Man kan ju inte ha full värme på. Det skulle ju bli alldeles för dyrt. När vi ska fara ner dit så sms:ar vi eller ringer bara ner och då slår det om så värmen ökar till +20 grader. Det är ju verkligen fiffigt! Det var litet inkörningssvårigheter i början så när vi kom ner två dagar före julaftonen så var det bara +7,4 grader inne. Inget vidare alls! Det var -30 ute! Brrr! Men nu fungerar allt som det ska. Jättebra att ha en man som också är elektriker.

I lördags var vi och köpte en luftvärmepump på COOP FORUM som vi ska sätta in på väggen i vardagsrummet. Självklart var det också extrapris på den! Vad trodde du? Det är en Panosonic. Den kommer att sänka värmekostnaderna ytterligare. Det blir toppenbra!

Christer hittade en elpanna med inbyggd varmvattenberedare på Blocket för bara 3 500 kr så vi var till Skellefteå och hämtade den i söndags. Vi har förstått att det verkligen är ett toppenpris - eller - ska man kanske säga botten ... *skrattar*... vi har sett begagnade sådana från 10 000 och uppåt. Han som sålde den har satt in bergvärme. Det här gör att vi kan ta bort expansionskärlet på vinden.

Nu känner vi oss väl rustade inför nästa vinter. Jag kommer att känna mig gladare när jag ska betala elräkningarna som kommer där nerifrån.

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.

Kommentarer

Postat av: Inger

Publicerad 2011-03-31 14:51:03

Jag måste säga att ni har en fantastisk tur med era grejer ni köper till Mon!Det kommer att bli underbart för er att så småningom bo där! Kram, Inger

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-03-31 15:14:45

Ja, Inger! Vi längtar tills vi ska bo där, men det är ju ett tag dit och säkert många timmars slit. Men det ska bli roligt också.

kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela