Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Luch i Kramfors - sedan hem till Robertsfors

Publicerad 2011-03-23 17:55:03 i Allmänt,

Kramfors centrum


Mats och Christa kunde ju inte komma till oss i fredags eftersom de var på begravning. De ville ändå träffa oss innan vi skulle fara hem till Robertsfors på söndagen. Det fick bli lunch hos dem. Som alltid fick vi god mat. Christa är en riktig matmamma hon! Hon bjöd på en paj som var fantastiskt god. Till den var det grönsaker och en chutney som hon gör själv. Pain riche samt öl och bordsvatten med citron stod också på bordet. Vi pratade om ditten och datten och plötsligt hade två timmar gått. För en gångs skull så pratade Mats och jag just inget skola. Annars är det lätt att det har blivit det. Jättetråkigt för dem som lyssnar. Det känns bra att ha så många trevliga vänner där nere runt mon. Det finns fler.

Jag måste berätta en rolig sak om Mats och oss.
Den sommaren när jag träffade Christer så skulle vi åka till Mannaminne för att gå på Tradjazzfestivalen där. Jag hade då min stuga i Gavik, Höga Kusten.


Gavik

Vi frågade Mats och Christa om de ville följa med oss dit och de tyckte att det skulle bli trevligt. De kom på eftermiddagen och vi fikade på altanen. Mats är från Västerbotten han också, precis som Christer. Mats är född i Överklinten bara en mil ifrån Robertsfors. Christa är född i Tyskland. Hur som helst så satt vi där i solskenet och pratade och Mats frågade Christer var i Robertsfors han bodde. Christer berättade att han bodde på Inre Ringvägen 4. Då utbröt det gapskratt. Christa skrattade så mycket så hon slog sig på knäna. Vi satt som levande frågetecken.

Men så lugnade de ner sig och Mats berättade att i just det huset hade han gått som möbelsnickarlärling i tre år. Och så frågade han:"Är utedasset kvar?" Men det var det ju inte. Till det huset flyttade jag sedan och vi bodde där i tre år innan vi flyttade in till Umeå. Men det är en annan historia.
Se ändå vad världen är bra liten! Jag hade känt Mats och Christa under många år och så skulle det vara i just det huset som jag skulle bo. Att Christer och han skulle vara så sammanlänkade hade man ju aldrig kunnat tro.
Att vi hade det trevligt på jazzfestivalen behöver jag väl inte ens nämna.

Den trevliga söndagslunchen var också slut och vi for hem till mon för att packa in katterna i bilen och sedan gav vi oss iväg mot Robertsfors via Gålsjöbruk. Vädret var soligt och vackert så det var en ren fröjd att åka den. Så var ännu en helg på mon över.

Hej då huset!
 

Lev väl mina vänner! I morgon är en ny dag!

Kommentarer

Postat av: Jenny E

Publicerad 2011-04-03 23:27:40

Jag blev lite nyfiken - Christa, är det den Christa som jobbade på "lekis" på Solsidan en gång för evigheter sedan? Ja, typ 34 år sedan då... =)

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-04-04 13:15:00

Hej Jenny!Jaa, det är hon. Vad duktig du är som kom på det!

Ha en fin dag, min vän!

kram från gammfröken

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela