Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Åter till mon

Publicerad 2011-03-23 12:56:37 i Allmänt,Stintan

På torsdag eftermiddag (17 mars) åkte vi ner till mon. Jag packade bilen full med det som skulle vara i den. Släpet hade Christer lastat kvällen innan. Men det hela förlöpte inte helt friktionsfritt. Stintan, den rackarskatten, for och gömde sig någonstans i huset. Jag letade överallt men kunde inte hitta henne. Ett tag var jag inne på att hon hade smitit ut medan jag packade bilen. Men hon brukar inte vara ute så länge så det slöt jag bort.

Till slut blev jag så less på att leta efter henne så jag satte mig ner och slog på TV:n. Efter ca fem minuter kom hon och hoppade upp i mitt knä. "Härligt! Matte har skjutit upp resandet!"  Men tji fick hon! Hon blev genast satt i buren och vi kunde äntligen ge oss iväg till Umeå för att plocka upp maken. Elvis och Clintan kamperar ihop i Elvis hundbur. Det ser så rart ut när de kryper tillsammans där och somnar tätt intill varandra. Vem säger att inte hund och katt kan bli vänner?

Både Stintan, Clintan och Elvis gillar att åka bil. Elvis mest. Han vill alltid följa med och hoppar glatt in i bilen. Det är värre


Elvis

med Figge. Han är inte van vid att åka bil. Första gången sedan vi hämtat tillbaka honom så vi åkte vi mellan Skog och mon. Han skrek hela sträckan. Det är visserligen ingen lång sträcka, men ändå. Det blev värre när vi skulle åka hem till Robertsfors. Det är 24 mil. Han skrek så gott som hela vägen. Stackars katt! Och stackars oss! Vi tyckte så synd om honom. Jag var inställd på att han skulle vara besvärligt nu också, men det gick bra. Det var bara litet gnäll. Han håller nog på att bli van nu. Gott!


Clintan


Figge

När vi så kom fram på kvällen så sken månen över älven. Det var vackert. Huset var varmt och välkomnande. Christer hade satt igång värmen hemifrån redan på måndagskvällen och det var 21 grader inomhus. Härligt!Ena köksfönstret.

Jag skyndade mig att tända inne så det skulle bli lättare att packa upp det vi hade med oss.


Det andra köksfönstret med soffan. Den fanns i huset.


Köket som det ser ut nu. Väggen till höger ska rivas för att ge mer plats åt skåp och arbetsbänkar. Idag är det bara diskbänken jag/vi kan jobba på.


Vardagsrummet


Elvis lade sig på mattan. Håll dig på mattan Elvis! :)


Känns trevligt att vara tillbaka och få slå sig ner i den bekväma soffan

Det blev rätt sent innan vi kunde krypa till kojs. Vi har köpt nya madrasser att lägga ovanpå den madrass vi köpt på Flarkens madrassfabrik till vår gustavianska säng. Jag sov så dåligt i den för den var alldeles för hård. Hemma har jag en Tempurmadrass och den är så skön. Jysk hade extrapris (halva priset) på de har madrasserna och de kostade 2 000 kr styck nu. De är jättesköna och jag sov hela natten och vaknade utan att ha ont i kroppen. Det känns underbart.

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela