Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Det tar sig

Publicerad 2011-07-22 12:18:44 i Allmänt,

Älven ligger blank som en spegel.Nu var det ett tag sedan jag skrev men det händer saker nere på mon varje dag.

Efter rivningen av skafferiet och städskrubben så var det dags att ta upp ett hål i väggen ner mot vattnet.Självklart ska man ha ett fönster mot vattnet så att man kan se ut över det när man står där och arbetar; diskar eller vad man nu gör. Det kommer att bli så mycket roligare då.Tror du att ni gjort klart? Se inte så nöjd ut för snart kommer det svåra: att få in fönstret! Det är verkligen bra att ha Mats till hjälp!Så här blev det! Vi ska gallra litet mer ner mot vattnet så utsikten blir ännu finare.

Sedan åkte de två andra fönstren ut och ett ersattes med ett nytt. Det andra sattes igen.Jag har satt ut fönstren på BLOCKET men ingen verkar intresserad. Får nog lov att skänka bort dem. Vore bra att bli av med dem så vi slipper åka med dem till Högberget.Det är drevat och klart. Nu ska bara spröjsen dit samt att fönstret ska få foder. Men det blir inte förrän om någon dag till.

Idag ska jag börja måla det norska paneltaket. Så här ser norsk panel ut.


Jag ska hålla till med att måla ute i verksta´n.Där kan jag måla det liggandes. Det ska bli vitt. Nu finns det en färg som är så bra så man inte behöver dra shellack över kvisthålen.

Så här kommer det att se ut när det är målat två gånger och uppsatt. Det andra varvet ska målas när det är på plats. Det får maken göra för jag kan inte det p.g.a. skadan.Det kommer att bli riktigt fint.

I går var vi till IKEA och köpte skåp och annat vi behöver. Jag har redan tidigare sagt att det kommer att bli Lidingö. Vi köpte också en diskho som vi inte först hade tänkt köpa. Men den kändes helt rätt till vårt kök.


Det blev också en ny fläkt.


På Bauhaus fick vi tag på ett vitt, rektangulärt, matt kakel som är snyggt, tycker vi. Det var inte vad jag hade tänkt egentligen, men det var 25% på alla kakel i lager och jag tyckte att det dög bra.
Så här ser det ut fast det är matt.Vi har också beställt nytt golv till köket och hallen. Det kommer på måndag.Det kommer att bli jättefint hos oss också! Fast vår hall är inte så här stor.

NU blir det lunch och sedan målning. Jag återkommer när vi har hunnit litet längre.Njut av sommaren och ta vara på varje stund du kan!

Kram till dig från mig, Lillemor


Kommentarer

Postat av: Lena

Publicerad 2011-07-24 17:48:50

Härligt Lillemor!

Vad ni jobbar, fint blir det :)

Här har mest bara varit ungdomar de sista dagarna, vänner till yngste sonen.

I morgon återvänder han till Sthlm igen efter att ha varit hemma här i 1 månad, då blir det tyst här L

Kram från Lena

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-07-25 10:37:09

Lena ...Vad roligt att du tycker att det blir fint!

Ja, kan tänka mig att det blir tyst när han

försvinner. När ungdomarna kommer hem blir det

som en frisk fläkt, som far genom huset. I morgon kommer Fredrik och grabbarna. De stannar tills på onsdag.

Det ska bli trevligt. Farmor får nog lov att baka en jordgubbstårta :) De ska nog ut med båten och fiska på älven också. Bra det för vi har inte fått i den än. Det är fullt upp med köket. Huuuva! Men bra att den kommer i så att vi också kan sätta oss ute på älven och meta nån kväll samt även ta oss en tur med den.Ha det så bra ni båda!

kram / Lillemor

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2011-07-25 22:12:44

SÅ fint det kommer att bli! Du är en fena på att inreda och tänka ut och få saker att bli gjorda!!

Jag är inte så intresserad själv men skulle gärna förnya - om nån annan tog tag i det.Kvällen är här och himlen är flerfärgad. Vi är i stan för att göra en massa som väntar på handling!

Ha det gott! Sommaren är fin här uppe och i mitten av aug. så blir det dop nere i södern. VI flyger och far efter vägarna!!

Kramar !

Postat av: Kikkan

Publicerad 2011-08-01 22:18:43

Följer med spänning allt arbete Ni gör. Blir säkert jättefint. Kom hem i lördags efter att semestrat i Sverige lite över en månad. Träffade bl.a. Ann D. och det var i vanlig ordning jättetrevligt, god lunch & lite bus med hennes härliga Lagottor blev det då. Ha en bra fortsättning på sommaren. Kramar Kikkan ♥♥♥

Postat av: JP

Publicerad 2011-08-09 17:42:59

Va kuligt ni har det.

Målar,fixar,donar och står i :-)Det kommer att bli jättefintvetKram hela dan

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-02-21 17:25:47

Tack snälla Lillemor för att Du släpper in mig i Dina domäner..
Mycket trevligt och välkomnande.
Varm kram från EG Silfver. <3 <3 <3

Svar: Tack för att du tittar in och skriver i min blogg! Det gjorde mig jätteglad! Jag hoppas att du ska göra om det :) Kram
Stintan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela