Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Det tar sig

Publicerad 2011-07-22 12:18:44 i Allmänt,

Älven ligger blank som en spegel.Nu var det ett tag sedan jag skrev men det händer saker nere på mon varje dag.

Efter rivningen av skafferiet och städskrubben så var det dags att ta upp ett hål i väggen ner mot vattnet.Självklart ska man ha ett fönster mot vattnet så att man kan se ut över det när man står där och arbetar; diskar eller vad man nu gör. Det kommer att bli så mycket roligare då.Tror du att ni gjort klart? Se inte så nöjd ut för snart kommer det svåra: att få in fönstret! Det är verkligen bra att ha Mats till hjälp!Så här blev det! Vi ska gallra litet mer ner mot vattnet så utsikten blir ännu finare.

Sedan åkte de två andra fönstren ut och ett ersattes med ett nytt. Det andra sattes igen.Jag har satt ut fönstren på BLOCKET men ingen verkar intresserad. Får nog lov att skänka bort dem. Vore bra att bli av med dem så vi slipper åka med dem till Högberget.Det är drevat och klart. Nu ska bara spröjsen dit samt att fönstret ska få foder. Men det blir inte förrän om någon dag till.

Idag ska jag börja måla det norska paneltaket. Så här ser norsk panel ut.


Jag ska hålla till med att måla ute i verksta´n.Där kan jag måla det liggandes. Det ska bli vitt. Nu finns det en färg som är så bra så man inte behöver dra shellack över kvisthålen.

Så här kommer det att se ut när det är målat två gånger och uppsatt. Det andra varvet ska målas när det är på plats. Det får maken göra för jag kan inte det p.g.a. skadan.Det kommer att bli riktigt fint.

I går var vi till IKEA och köpte skåp och annat vi behöver. Jag har redan tidigare sagt att det kommer att bli Lidingö. Vi köpte också en diskho som vi inte först hade tänkt köpa. Men den kändes helt rätt till vårt kök.


Det blev också en ny fläkt.


På Bauhaus fick vi tag på ett vitt, rektangulärt, matt kakel som är snyggt, tycker vi. Det var inte vad jag hade tänkt egentligen, men det var 25% på alla kakel i lager och jag tyckte att det dög bra.
Så här ser det ut fast det är matt.Vi har också beställt nytt golv till köket och hallen. Det kommer på måndag.Det kommer att bli jättefint hos oss också! Fast vår hall är inte så här stor.

NU blir det lunch och sedan målning. Jag återkommer när vi har hunnit litet längre.Njut av sommaren och ta vara på varje stund du kan!

Kram till dig från mig, Lillemor


Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela