Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Sista dagen

Publicerad 2011-04-28 08:33:04 i Allmänt,

Så kom vi då till sista dagen för vår vistelse på mon för den här gången. Vi klev upp tidigt för att Christer och Mats skulle fara upp till Domsjö och hämta båten. Så bra att vi har honom så nära så vi kan få hjälp om det behövs! Och en mycket god vän är han också. De bar in kyl-frysen till vardagsrummet innan de åkte. Där ska den få stå tills vi rivit köket och gjort klart för att sätta in själva köksinredningen. Likaså skafferiet ska stå där inne tills vidare.
 Veckan innan vi åkte ner köpte vi åror på Biltema i Umeå och vi ska väl få tag på en liten motor också. Den bör i alla fall vara så stark så den klarar att hamna ute i strömfåran i älven. Annars driver man med flera kilometer. Det skulle inte vara så kul kanske.


Älven vid Styrnäs

Mats kom, de åt en skinksmörgås och åkte sedan iväg vid 10-tiden. Jag diskade undan allt och städade litet. Att tvätta hann jag också med. Småpojkarna hade torkat sig på handdukarna i badrummet på barns vis: inte så mycket tvål och vatten och den mesta smutsen på handduken. Jag fick också tvätta badrumsmattorna för de gick in med leriga skor. Men vad gör väl det? Jag hade ju sagt att de inte behövde ta av sig skorna men tänkte inte på att småpojkar är överallt och att det är kul att gå i gegga. Har ju haft två själv men hade glömt. Vi var så lyckliga att de varit hos oss en hel dag.

Inga-Britt, vår kära vän, kom och hälsade på. Hon hade bullar med sig. Alltid har hon något hembakat i bagaget. Vi satt aldrig ute något för det blåste kallt. Men tvätten torkade fort. Vi har alltid mycket att prata om när vi träffas, trots att vi talar i telefon ca en gång i veckan.

Christer och Mats var hemma redan vid halv 2 och Inga-Britt stannade en stund till.

Vi kunde inte köra igång den nya kyl-frysen för vi hade haft den liggande i släpvagnen. Men nästa gång vi kommer ner så ska den invigas. Maken monterade ihop skafferiet och satte det på plats bredvid. Det stör inte och tar inte så mycket golvyta.

Själv så städade jag undan på övervåningen, uppe på vin´n (vinden), och satte mig att sticka på Henrys tröja innan jag skulle börja med middagen. Det fick bli en ny gratäng och rester av fläskfilén. Därftefter var det dags att diska och plocka undan nere.

Vi åkte norröver vid 19-tiden. Hej då mon! Vi kommer snart igen!

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i bloggen! Då blir jag glad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela