Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Uteplaner

Publicerad 2011-04-29 12:46:12 i Allmänt,

Vi har ett fristående uterum nere på mon. Vi måste flytta det för det kommer att vara i vägen när vi ska göra utbyggnaden. Det bästa vore att flytta det redan nu i sommar.

Detta vill jag att det ska bli mitt eget projekt. Jag vill försöka att göra allt själv utom då att lägga nytt tak. Det får Christer hjälpa mig med.


Fristående uterum

Det står inramat av en hög syrenhäck. Den får vara kvar för den blommar så vackert. Men själva rummet är mörkt och dystert. När vi har flyttat det till andra sidan häcken kommer vi nog att kunna ha kvar syrenerna. Det finns två rosenbuskar där också. Jag skulle vilja göra detta redan i sommar. Har sett ett annat fristående uterum. Det är inte alls byggt på samma vis men det gav mig massor av idéer.


Så här ser det ut som jag sett ute på internet

Vi ska lägga nytt plasttak för det som är på nu är fyllt av mossa och det är inte helt heller. Sedan vill jag slå på bräder som det är inne i det här ovan. Det får bli liggande råspont. Det duger. Jag kommer att måla det i en nyans av grå-vitt, utsidan också. Helt vitt blir bländande. Där gluggarna på sidorna är tänkte jag att jag skulle få tag på gamla, spröjsade fönster hos Anders Agrell på byggåtervinningen i Prästmon. I den stora öppningen tänkte jag ha några skira gardiner som man kan dra för om solen blir för stark. Jag ska också ha fönsterbänkar som jag ska ha pelargonier på.

Vi har fått en jättefin rottingmöbel av Christers moster. Hon ska flytta till lägenhet och har ingen plats för den. Den kommer ju att bli jättefin där.


Den ser ut så här men dynorna går över hela stolen och är färggladare

Det ser fint ut med plattor som det är vid vid uterummet som jag hittade på nätet. Om vi också gör så så kan man ha två stolar och ett litet bord utanför på plattorna. Planteringen är också vacker. Så kunde jag också göra. Ja, idéerna bara kommer till mig nu.

Jag tänker ta bort rabatterna som är runt huset och placera ut växterna i närheten av där uterummet ska stå. Jag ska höra med Hans Styrman, vår granne, om inte han skulle kunna hjälpa mig. Han har traktor och han kanske kan flytta en stor sten och sätta ner den i närheten av tallarna. Då kunde jag plantera de gamla växterna runt den.

Liljekonvaljerna kommer att hamna på matkällartaket.


Matkällaren

Kanske skulle det vara fint med vitsippor där också. Och blåsippor. Den stora björken framför förrådet ska ner i sommar. Den är murken. Granen till höger om uthuset ska också bort. Bakom uthuset, ner mot älven, ska vi bygga en altan. Det blir härligt att sitta där och grilla till middagen och njuta av kvällssolen.
Till vänster om uthuset ska vi har vår badtunna, som vi ska flytta ner från Robertsfors. Det blir bra att pumpa upp vatten från älven till den. När man badar så kan man svalka sig med jämna mellanrum genom att ta ett dopp från bryggan.

Vilket paradis vi har!

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i bloggen! Då blir jag glad.Kommentarer

Postat av: Lena

Publicerad 2011-04-30 14:04:46

Inget går upp emot Ångermanland Lillemor :)

Har nu tittat på alla fina bilder.

Ja nu får ni det ni gör igen ser jag. Men det kommer att bli fint. Ska nog komma på visit när det blir "tid" :) SG håller på att göra uterum av halva altanen här nu, det kommer att bli kanonfint.

Kram på dej

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-04-30 14:13:20

Hej Lena!Klart att ni ska komma! :)

Det kommer att bli jättefint med ett uterum där hos er.

Ni ska ha en jättetrevlig Valborg! Vi ska gå ut och äta med 6 vänner. Det ska bli trevligt :)Kram till er båda från oss i Robban

Postat av: Pia

Publicerad 2011-05-01 10:08:28

Åh, det låter helt underbart.. Jag skulle vilja ha det så där.. om någon annan skötte alla rabatter och odlingar! Hahahaha... Har INTE gröna fingrar och inget intresse heller..

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-05-01 13:44:33

skrattar...man behöver inte ha så många rabatter Pia..och har man tillräckligt mycket växter i rabatterna så blir det inget ogräs just..det är hemligheten..om man tar en sväng varje dag när anläggningen är ny så tar det inte lång tid att fixa till.. men det är klart, sparar man länge så kan det ju bli besvärligt

kram på dig

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-05-04 19:35:15

Vilka härliga ideér du får Lillemor!I ditt nästa liv får du bli inredningsarkitekt!Ni kommer att få så himla mysigt på Mon, förstår att du längtar!

Kram, Inger

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-05-05 09:28:58

Du är för rar du Inger! Men jag tycker faktiskt om att inreda och fixa.

En gång blev jag erbjuden att jobba tillsammans med Beckers för att hjälpa folk med färger och gardiner samt inredning. Men jag tackade nej. Tyckte att det räckte med att inreda hemma och jag hade ju ett bra yrke.En varm kram till dig från ett kyligt Robertsfors

Postat av: Tete

Publicerad 2011-05-09 20:05:27

Tack för titten på min handarbetsblogg...

Fina bloggar Du har...

Jag har haft handarbetsaffär i Hudiksvall... men bor nu i Sandviken sedan 8 år....

Jag stickar åt Järbo Garn ibland när dom har kris...

Annars är det mest till gamla och nya kunder...

Kommer tillbaka till Dina bloggar...

Ha de gött!

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-05-10 10:06:23

Hej Tete!Vad trevligt det låter med handarbetsaffär! I en sådan skulle jag också trivas, men nu blev det något annat i mitt liv.

Tröjorna jag stickar nu är i Järbogarn. Även den jag stickade till maken och den lilla randiga tröjan. Den är i Kasper.Ha det bra! // Lillemor

Postat av: Skrivmoster

Publicerad 2011-05-10 11:14:37

Nu har jag gått igenom hela din blogg ner t.o.m. köpet av huset "på mon". Vilket mysigt hus! Där blir det toppenfint om allt du berättar blir gjort! Du och syrran är ungefär lika.. full av ideér och med smak och ögon för hur det ska vara. Jag är inte alls så... vill ha rent och snyggt men har inga inredningstalanger alls!Kul var det att se och läsa om "allt"!Ha det så bra - kan inte skicka solsken för det är mulet... men en varm kram får du!

Postat av: Lillemor

Publicerad 2011-05-10 13:31:16

Ja du..vi är alla olika..men vore det så roligt om vi alla var lika? Nää..inte alls!Klart att allt blir gjort. Vi ska ju flytta dit så småningom.Jag skickar massor med sol till dig för här lyser den oavbrutet idag. :)Kram till dig också

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela