Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Påskdagen

Publicerad 2011-04-27 11:17:07 i Allmänt,

Idag kom mina barnbarn! Åh, vad jag längtat efter dem! Att vara så långt ifrån dem gör mig nästan sjuk ibland. Det är 32 mil mellan Robertsfors och Alnön, men bara 11 mil mellan mon och Alnön. Det är så bra när man är där nere för då kan man ses oftare. Det var verkligen en mycket bra idé av Christer, min man, att vi skulle köpa ett hus här nere vid Ångermanälven.


Här sitter alla fyra i trappan, Henry, Leo, Ville och Edvin ...


... och här smet Leo

När de kom så var det så fint väder och barnen började genast leka med det vi hade köpt. De spelade fotboll och kastade ringar och hade hur kul som helst.
Vi åt ett smörgåsbord till lunch och jag hade kokat "mormors senap", som min mamma alltid gjorde. Mina tre barn gör alltid den när det är jul. Ibland kan det bli till påsk också. Men de hade inte gjort den i år så glädjen blev stor när jag hade kokat den.

Till eftermiddagsfikat hade jag gjort en jordgubbstårta för det hade Edvin önskat. Jag hade den på det fina kakfatet jag fick när jag fyllde år.

Vi satt i uterummet och ute på gräsmattan. Vädret var bara så fantastiskt! Ungdomarna solade och barnen lekte. De kom på att det var jättekul att spela kubb. Farfar lärde dem.


Fredrik och Helena njuter i solen


Patrik, Christer och Mia i samtal i uterummet

Till middag blev det helgrillad fläskfilé och en jättegod potatisgratäng. Barnen fick ett eget matbord inne i vardagsrummet för annars hade det blivit trångt.
Dagen blev fantastisk och de for inte hem förrän klockan var nästan halv nio på kvällen.
Då var farmor och farfar så trötta så middagsdisken fick stå.

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i bloggen! Då blir jag glad.
Kommentarer

Postat av: barbro hurtig/hurma

Publicerad 2011-04-27 17:20:19

kan tro det blir tätare besök från barnbarn nu när det är närmre! är ju härligt när dom vara ute och leka, kubb är en kul sport...också...

kan tänka att disken fick stå, men vem har sagt att man måste... diska efter maten....

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-04-27 18:25:34

Ja, vi kommer att träffas mycket oftare..känns roligt, tycker vi

vi brukar egentligen aldrig diska när vi har gäster men eftersom det var både lunch fika och niddag så måste jag diska efter lunchen...Fredrik som alltid står vid diskbaljan fick vila

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela