Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Påskafton

Publicerad 2011-04-26 16:48:09 i Allmänt,

På påskaftonen vaknade vi vid 8-tiden och det var ett strålande väder ute. Det skulle bli en varm dag. Meterologerna hade lovat sommarväder på runt 19-20 grader i skuggan. Men det var litet svalt på morgonen så det fick bli frukost inne. Det kändes så härligt att vara nere på mon igen. När man tittade ut på älven så var det inte en krusning på vattnet.

Vi bestämde oss för att åka in till Kramfors för att köpa ramar till de foton vi fått på mina fyra barnbarn och det fick bli DollarStore. Där finns det nästan allt. Och billigt är det. Ramarna vi fann är silverfärgade. Klart det till fyra stycken Silfvernaglar! Vi köpte också en fin, vit lykta att ha på bron. Den röda får vara nere i källaren tills det blir advent igen. Mina söner med familjer skulle komma på påskaftonen och vi måste förbereda för att ha småpojkarna sysselsatta. Vi hittade också en leksak som var en pinne som man kastar ringar runt. Det fanns en förpackning med 3 st. småbilar i och vi köte två sådana. Men de hade ingen fotboll.

Vi åkte till Erikshjälpen så klart. Det gör vi alltid när vi är i Kramfors och de har öppet. Alltid hittar man något.


Erikshjälpen i Kramfors

Den här gången blev det ett litet skrivbord att ha i gästrummet uppe samt en jättefin liten bytta att ha strösocker i och slutligen en tjusigt målad trätupp som står ute på bron tillsammans med påskriset i en Höganäskruka. Gästerna ska minsann känna sig välkomna när de kommer till oss!
Innan vi lämnade Kramfors så for vi till OKQ8 och köpte ett kubbspel. Ingen fotboll där heller.

Vi for hemöver och tittade in till Mats, Christers ungdomsvän som bor i Nyland, för att få en kopp kaffe. När vi var där så ringde Mats och Christa från Kramfors och undrade om vi var hemma för de ville komma upp och hälsa på. Jättekul! Vi skyndade oss och for och handlade på ICA-Rosen och där hittade vi en fotboll. Helgen var räddad! Klart att smågrabbarna ska få spela fotboll när de kommer till farmor och farfar.


Byttan att ha strösocker i och hustomten

Tuppen hälsar välkommen

På eftermiddagen, vid 15-tiden, kom Mats och Christa och hälsade på. De hade fikabröd med sig. Utemöblerna kom fram i en hast och vi satt i vårt fristående uterum och gonade oss. Vilket underbart väder! De stannade till middag och det blev grillade kotletter och potatissallad. Vi hade verkligen haft en trevlig dag.


Vid älven

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i bloggen! Då blir jag glad.Kommentarer

Postat av: barbro hurtig/hurma

Publicerad 2011-04-27 14:11:55

vad härligt förstår ni hade fullt upp, tänk om man hittade så fina saker här på kupan/röda korset, men hittade faktikst förra året en fin handgjord (teservis) såm som utänningar har är det kanske turkar, små koppar på en bricka och en kanna, alltihopa i hemgjort lera, jättefin bar 40 kr, kunde int låta bli, var en ovanlig sak..

skall läsa vidare sen skall ut lite

babsan

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-04-27 14:31:20

Hej Babsan!Tack för att du skriver i min blogg! Ja, man kan verkligen få tag på mycket på second hand.

Tror att turkarna har äppelte i de små muggarna. Man blir bjuden på det när man är i Turkiet. :)

Postat av: barbro hurtig/hurma

Publicerad 2011-04-27 17:23:14

ja det är kanske det dom gör låter gott skall pröva fast int i dom kopparna, mina egna små....

tycker synd att använda dom...dom är så vackra när jag får igång mobilen igen eller fått köpt en camera så skall jag ta kort på dom får du se....

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-04-27 22:58:59

Ja, det vore roligt att se dem :)

helt klart kan man ha en sådan servis som prydnad

kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela