Huset vid Ångermanälvens strand

Detta är Ådalen, Guds verk, då han på samma gång log och vredgades!

Annandag påsk

Publicerad 2011-04-27 15:41:27 i Allmänt,

Om du har följt min blogg så kommer du kanske ihåg att vi köpte en kyl-frys nere i Birsta förra gången vi var här nere på mon. Den fanns dock inte i lager så Patrik och Fredrik, mina söner, for och hämtade den och ställde den i Patriks garage.
På annandagen så skulle vi fara och hämta det och även köpa ett skafferi på IKEA. Vi har ju bestämt oss för LIDINGÖ. Det är en fin serie, tycker vi och kommer att passa i vårt gamla hus, som är byggt 1932.

 
Huset på mon byggt 1932


Lidingö kök. Vårt kommer inte att bli så här, men ger en uppfattning

Skafferiet, ett sådant som man drar ut och tar varorna från sidan, behöver vi nu för vi ska snart riva det gamla.


Dörrar till skafferi och städskrubb

Den väggen ska rivas för att ge plats åt skåp, diskbänk, skafferi, kyl-frys samt ett fönster ovanför diskbänken. Då får vi utsikt över älven. Det kommer att bli fantastiskt! Den ynka arbetsyta som finns nu är diskbänken. Där spisen står kommer Viking att stå och nuvarande diskbänk ska ge plats åt arbetsbänk, över- och underskåp.

Viking

 
Här ska det bli ett burspråk


Det här fönstret ska sättas igen

Vi åt frukost och åkte sedan neröver åt Sundsvall i det fina sommarvädret. Fast vi förstod att värmen inte skulle stanna så länge. men man får glädjas åt det som är. Vinterna har ju varit så lång och kall.
Christer fick gå ensam in på IKEA för vi kunde inte lämna Elvis i bilen för det var så varmt och där på parkeringen finns det ingen skugga. Och glad var jag för jag gillar inte att vara på IKEA. Jag öppnade bakluckan och satt där och stickade. Det var några som kom fram till mig bl.a. en karl från Umeå som tyckte att jag var lycklig som slapp gå in. Frugan hans hade jagat in honom mot hans vilja. Jag hade bett Christer att köpa några porslinshandtag som jag såg när vi var nere sist.

Christer kom ut med skafferiet men tyvärr så fanns det inga fronter. Vi får köpa det sedan. Det gör inget. Och hans uppfattning om porslinshandtag var porslinsknoppar... ha,ha! Typiskt karlar! Men det gjorde inget för jag ska ha av bägge sorter.


Handtagen ska vi ha på lådor och knopparna blir på överskåpen

Vi åt lunch hos Fredrik och Helena och sedan så åkte vi till Patrik och Mia och karlarna lastade in kyl-frysen i vår släpvagn och sedan fikade vi ute. Det var så fint där på tomten. Vitsipporna blommade. Det finns inga vitsippor på mon, men jag ska plantera det. Min bror har en hel slänt av dem.


Jag bara älskar vitsippor

När vi skulle åka så frågade Mia om vi ville ha deras gamla ytterdörr. Christer ville inte, men det gjorde jag. De har satt in dubbeldörrar när de renoverade sitt nya hus och det har är en ekdörr som är vackert utsirad. Tyvärr tog jag inget foto på den men jag får göra det när vi åker ner nästa gång. Christer tänker bygga en farstu och då kommer den dörren att bli jättefin där. Han hade inte tänkt så långt men när han sen kom på det så var han glad över att jag hade insisterat på att ta emot den.

Det blev åter en sväng till IKEA för Christer hade fått en presentcheck på 200 kr. De räcker bara i tre månader och han hade kommit på att den som vi fick för soffan bara skulle räcka i 1½ månad till. Det gällde att smida medans järnet var varmt! Jag bad honom köpa en lådhurts och ta av de 700 kr som vi hade fått i checkar. När han kom ut hade han fått ytterligare 200 kr! Tala om affärsidé. Men de kommer att behövas när vi ska köpa resten av köket.

Sedan bar det äntligen iväg mot mon. Men innan vi kom dit så stannade vi i Härnösand och fikade hos Margit, vår goda vän. De hade stuga i Gavik i Höga Kusten där jag också hade min. Där lärde vi känna varandra. Hon blev änka i december när Rune gick bort och hon känner sig ensam. De hade varit gifta i 60 år och känt varandra ännu längre. Klart att hon blev glad att vi kom.

Lev väl mina vänner! I morgon är också en dag.
Skriv gärna några rader i bloggen! Då blir jag glad.


Kommentarer

Postat av: barbro hurtig/hurma

Publicerad 2011-04-27 17:16:23

det köket kommer att bli jättesnyggt, och dom skaferiena är absolut dom bäste, jag har nu får ställa i ett gammalt skåp som vart i mitt föräldrahem att ställa in div saker i, det passar bra i köket att ha skaffreisaker i,.

absolut ta och planter in vitsippor, även blåsippor kan man köpa och sätte in llikaså den int så vanliga gulsippan, jag har allihopa!

så mam får checkar ju mer man handlar? låter bra, synd bar att jag aldri har råd att skaffa någe nytt, trist, men får vara glad för det men har!!!!

Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Publicerad 2011-04-27 18:32:24

Jaa..jag ska ta vitsippor hemma hos brorsan..ska gå på jakt efter blåsippor också.. liljekonvaljer finns det i en rabatt på mon, men jag ska ta upp lökarna och sätta dem på kullen ovanpå matkällaren :) det blir fintPå IKEA fick man i påskhelgen 100 kr för varje 1 000 man handlade för.. och förra gången köpte vi en bäddsoffa och då fick man 500 kr när man bytte soffa ..bra system

men de vill ju bara få dit oss igen skrattar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stintan

2010 köpte vi huset på Mon. Sedan oktober 2013 bor vi här permanent. Jag tycker om att sticka, virka och sy. Jag läser också mycket. Vi har fyra birmakatter och en hund. Jag är litet ojämn i mitt bloggande beroende på att jag ibland inte mår så bra. Jag har en whiplashskada och psoriasisartrit. Men man måste ju leva ändå. Livet går inte i repris.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela